Szerelmi bájital

Mióta ember létezik a földön azóta léteznek szerelmi bájitalok, afrodiziákumok.

 • Alkalmaztak „csodaszereket” a szerelem bevonzására,
 • a házasság megerősítésére,
 • de a nemi vágyak fokozására is.

Ezek a népszokások a világ minden táján kialakultak.

Az ókori időkben bizonyos növényi-, állati-, emberi anyagok elfogyasztásával próbálták az örök szerelmet biztosítani.

A középkori emberek életét szintén a vallás, a hiedelmek és a babonák határozták meg. Sokan hittek az apróbb varázslatokban és a bájitalok hatásában. Elterjedtek voltak a különleges keverékek főleg a gyógyítás és a párkapcsolatok terén.

Főleg a nők alkalmaztak ilyen italokat. Az eredmény érdekében az egyszerű gyógynövényeken kívül egészen gusztustalan, néha mérgező összetevőket is felhasználtak.

A szerelem megtalálásához az elkészített keveréket elsősorban a párt kereső nő fogyasztotta el, de az is gyakori volt, hogy a kiszemelt férfival itatták meg őket.

Léteztek külön bájitalkeverők a főzetek elkészítésére, de az is előfordult, hogy a lányok, asszonyok otthon állították össze a varázsitalokat.

Több esetben alkalmazták a kis mennyiségben bódító hatású, nagy mennyiségben mérgező beléndeket, mandragórát, de állati (pl.: galambszív, kígyózsír, varangycsont) vagy éppen emberi testrészek (csont, szeméremszőrzet, vér) is belekerülhettek a „varázsszerbe”.

Bájital: Babonás módon készített ital, melyről, azt hiszik, hogy aki azt megissza, akaratlanul a kiválasztott személy iránt szerelemre gyullad.

Megnyugodhattok, mert a mi Valentin napi bájitalunkba egészen más, sokkal barátságosabb összetevők kerültek, amik mindegyike a szerelmet, a vágyat szimbolizálja.

Nézzük őket sorra.

Boróka

Minden GIN kötelező eleme a boróka. A növény mágikus tulajdonságokkal rendelkezik a szerelem terén.

A boróka szerelmi hatásai:

 • bevonzza a szerelmet az életedbe
 • FÉRFIAK FIGYELEM! potencianövelő, jótékony hatással bír a férfi termékenységre
 • nőket kívánatossá teszi

A férfiasságot növeli, ha a férfiak borókát hordanak maguknál. De az is hatásos, ha a boróka bogyókat egy hónapig borban áztatják, majd ebből naponta teáskanálnyi mennyiséget elfogyasztanak.

A nők kívánatosságuk növeléséhez a bogyókat egy hónapig desztillált ecetben áztassák, majd ezt tegyék fürdővizükbe. Ha ráadásként a fürdővizet használat után udvarukra öntik, hamarosan az igaz szerelemmel is találkozni fognak.

Gin szerelem boróka blogkép

Alma

Az alma a termékenység, a bőség, illetve a szerelem szimbóluma is.

Gaia aranyalmákat hozott Héra és Zeusz lakodalmára, amik a hosszan tartó szeretetet és egységet jelképezték. Héra az almákat a távoli nyugaton levő kertjében ültette, a belőlük kihajtó fákat a Heszperidák őrizték. E fák termése fontos szerepet játszott a görög mitológiában. Közülük a legismertebb Párisz királyfi és Szép Heléna nevéhez fűződik.

Erisztől, a kellemetlen természetű viszály istennőjétől, még az istenek is tartottak. Ezért nem hívták meg Thetisz tengeristennő és Péleusz lakodalmára. Erisz bosszúból egy aranyalmát dobott a lakomán résztvevő Aphrodité, Athéné és Héra közé.

Az almán a következő felirat állt: “A legszebbnek”.

Az istennők nem tudtak megegyezni abban, hogy kinek jár az alma. A döntésre Párisz királyfit kérték fel. Ő pedig az almát Aphroditének ítélte oda, mivel az istennő a legszebb földi nőnek, Helénának a szerelmével kecsegtette. Ez lett aztán a híres trójai háború kiváltó oka.

Dionüszosz, a bor istene is egy almát ajánlott Aphroditénak a szerelem és a szépség istennőjének, hogy elnyerje a szívét.

Egy másik görög mítosz szerint egy Melanión nevű férfi feleségül akart venni egy szépséges hercegnőt. Ehhez azonban le kellett volna győznie a nő létére férfiasan erős és gyors Atalantét. Melanión kétségbeesésében Aphrodité segítségét kérte, aki három aranyalmát adott neki. Mikor a versenyen Atalanté megelőzte a férfit, ezeket gurította el. Ezzel sikerült elterelnie a gyorslábú, de kíváncsi természetű vadásznő figyelmét. Megnyerte a versenyt és igaz szerelmét is.

Gin szerelem alma blogkép

Füge

A füge az egyik legősibb kultúrnövényünk. Régészeti ásatásokon már 7000 éves fügemaradványokat is találtak. A fáraók kedvelt gyógynövénye volt. Az egyiptomi középbirodalomból például egy idomított fügeszedő majmokat ábrázoló alkotás maradt fenn. A füge a vallásban is fontos szerepet játszott. A Bibliában fügefalevél volt Ádámon, amikor belekóstolt a tiltott gyümölcsbe.

A fügefa régóta a termékenység, a házasság, a szerelem szimbóluma.

 • Görögországban egyes termékenységi rituálék alatt a férfiakat és nőket fügefa ágakkal ütötték.
 • Marokkóban az ifjú pár lábai elé fügét és mazsolát szokás szórni, hogy gyümölcsöző legyen a frigy.
 • Indiai vallási rituáléik során a fügefa a nő, a banán a férfi szimbóluma.

A füge mindemellett a szexualitás gyümölcse.

Nemcsak a fügefalevél, ami köztudottan a nemi jelleg eltakarására szolgált már korai ábrázolásokon is, hanem maga a gyümölcs is.

A füge félbe nyílva éppen a női nemi szervre emlékeztet, s ezért férfiakban erős vágyat kelt, főleg, ha egy nő kezéből fogyaszthatják el.

Érdekesség, hogy mindemellett a fügefa tejszerű nedve a férfi potenciát is szimbolizálja.

Gin szerelem füge blogkép

Narancs

A narancs elsősorban szexuális jelkép, az életöröm, a földi élvezetek gyümölcse. Ősi indiai álomfejtő könyvek szerint a narancs megszerzése, fáról való leszakítása azonos a szerelem beteljesülésével. A női mellet is szimbolizálja.

 • Ha álmodban narancsot látsz, szedsz, vásárolsz vagy ajándékozol valakinek, az jelentheti azt, hogy szenvedélyes szerelemre vágysz, amely a jövőben megvalósulhat.
 • Viszont, ha az álomban narancsot eszel az a csalódással járó, viszonzatlan szerelem jele.
 • Mivel azonban boldogságot hozó gyümölcs, hosszú távon mégis jót ígér, a vágyak beteljesülésével kecsegtet.
Ginszerelem alkohol és szerelem idézet blogkép

Fahéj

 • Növeli a szexuális energiákat és fokozza az érzékiséget.
 • Képes újralobbantani a kihűlt szerelmet és szenvedélyt.
 • A fahéjban lévő anyagok szintén potencianövelő hatásúak, fokozzák a férfi libidót. Egyes kultúrákban a nemi szerveket fahéjjal kenték be a pozitív hatás érdekében.

R3 GIN

A felsorolt összetevőkből alkottuk meg legújabb téli R3 Ginünket a gin szerelmeseinek.

Az alapanyagok közös választásból születtek:

 • az alma Szilárd kedvéért,
 • a füge az én (Viktória) kedvemért,
 • ti pedig – a Réti Pálinka és Gin barátai – a narancsot választottátok felmérésünkön.
 • Ehhez tettünk még egy csipet fahéjat és már el is készült a remekmű.

Ajánljuk különleges ajándéknak Valentin Napra szerelmed jelképeként!

Szerelmi bájital: R3, a téli GIN

Valentin napi ajánlataink

Alkohollal… mégis egészségesen

Alkohollal… mégis egészségesen

Új év, új kezdet! 2021-ben végre egészségesebb életet kezdesz? Hogy kerül ez a kérdés egy főleg alkoholokkal foglalkozó gasztroblogba? Hiszen az alkoholfogyasztás nem tartozik az egészséges tevékenységek körébe. Nem akarunk senkit átverni, az alkohol valóban nem...

Téli pálinkák

Téli pálinkák

Téli gyümölcsök, téli pálinkák Az élet a Réti Pálinkaházban a karácsony előtti időszakban pörög fel igazán. Az őszi-téli gyümölcsök cefrézése ilyenkor készül el és karácsonyra már sokan szeretnének az idén elkészült pálinkával koccintani. Számos ősz végén, tél elején...

Szólj hozzá!

luctus efficitur. Sed Nullam mattis porta. libero ante. libero. risus. et, dolor.

Pin It on Pinterest