Van élet a pálinkán túl, de alkohol azért legyen benne

Pálinka- és ginbarátainknak feltettük a kérdést facebook és instagram oldalunkon, hogy mit isznak szívesen, ha éppen nem pálinkát. 

Megszülettek az eredmények! Köszönjük válaszaitokat!

Lássuk, mik lettek a KEDVENCEK!

Sör vagy Bor? BOR

Borivók országa. Mondták régen Magyarországra. A 2019-es KSH adatok ugyan a sört tették az első helyre 2,6 liter heti átlagos sörfogyasztással. Nálunk mégsem ő nyert. Ti MÁSOK vagytok!

A lehetséges okok:

 1. A környékünkön található borvidékek: Pannonhalmi, Soproni (de a Móri, Neszmélyi és az Etyek-Budai sincs messze). Ráadásul mostanában több itteni borászatnál történt generációváltás. A fiatalok pedig erős marketinggel népszerűsítik termékeiket.
 2. A másik lehetséges ok, hogy a Covid alatt változtak a fogyasztói szokások. A vendéglátóhelyek bezárása miatt többen pártoltak át a borra csapolt sör híján.
Élet a pálinkán kívül sör vagy bor

Gintonik vagy Pezsgő? GINTONIK

Boldogság! Nagy szerelmünk, a gintonik nyert. A gin Nyugat-Európa után Magyarországon is elindult hódító útjára. Megjelentek a magyar kézműves ginek. NEKTEK pedig egyre fontosabb, hogy olyan italt vásároljatok, amihez érzelmileg is kötődni tudtok.

Külön érdekesség, hogy a pezsgővel szemben tudott nyerni. Hiszen a gintonik nem egy készen kapott ital, ezt még el kell készíteni (szemben a pezsgővel). Igaz, a járvány alatt még erre is volt időnk. És azért az összeállítása nem is olyan nehéz. Azt látjuk, hogy nem is az éttermekben isszátok elsősorban, hanem otthonra veszitek és magatok készítitek.

Élet a pálinkán kívül alap gintonik vagy pezsgő

Whiskey vagy Rum? RUM

Ha kicsivel is, de a rum lett a győztes. Sokfelől olvasni, hogy a rum lehet az új trend a jövőben. Az eredmény nálunk is ezt mutatja. Hogyan isszátok? Ez is változik. Már nem rumkóla a nyerő. A koktélokban persze még most is sokat használnak fel belőle (főként a fehér rumból). A sötét és arany rumokat (amik éveken át érlelődnek) viszont már önmagában, szobahőmérsékleten fogyasztják. Ezek közül a minőségi italok közül az egyik legismertebb a venezuelai Diplomatico rum. Nevét egy helyi nemesről kapta, aki szenvedélyesen gyűjtötte a Karib-térség párlatait. Az utazó diplomata készletéből gyakran kínálta meg barátait.

Élet a pálinkán kívül whiskey vagy rum

Roséfröccs vagy Koktél? ROSÉFRÖCCS

Sokáig vezető pozícióban volt a koktél, de a végén mégiscsak a fröccs nyert. Hiszen a fröccs a MIÉNK. Feltalálója, a Győrhöz erősen kötődő Jedlik Ányos az első fröccsöt 1842. október 5-én készítette el néhány barátjának, amit németesen spritzernek nevezett el. Költő barátja, Vörösmarty Mihály azonban inkább a magyaros FRÖCCS nevet adta az italnak. A koktéllal szemben a fröccs egyszerűen elkészíthető és hasonlóan frissítő hatású. A hígítás hatására a bor kevésbé száll a fejünkbe. A fröccs leggyakrabban friss, száraz fehérborokból készül. A roséfröccs az utóbbi időkben lett népszerű.

A koktélokat a legtöbben még bárokban választják, ahol nem nekik kell az elkészítéssel bajlódniuk. Pedig egy kis rákészüléssel az egyszerűbb koktélok otthon is könnyen elkészíthetők. Egy baráti összejövetelen pedig egészen biztos nagy sikert lehet aratni vele.

Élet a pálinkán kívül alap roséfröccs vagy koktél

Réti Gasztromagazin

Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel

Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek

Igen, érdekel!

1–6 termék, összesen 30 db

 • Sárgabarack pálinka

  Sárgabarack pálinka 500ml (fél liter)

  11.000 Ft (bruttó)
 • R2 GIN

  R2 GIN 40% 500ml (fél liter)

  6.000 Ft (bruttó)
 • Irsai Olivér szőlőpálinka 500ml

  Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)

  7.300 Ft (bruttó)
 • R1 GIN

  R1 GIN 40% 500ml (fél liter)

  6.000 Ft (bruttó)
 • Réti cigánymeggy pálinka

  Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)

  7.000 Ft (bruttó)
 • R3 GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  R3 GIN 40% 500ml (fél liter)

  6.000 Ft (bruttó)
Barack, a legdrágább pálinkánk – miért is?

Barack, a legdrágább pálinkánk – miért is?

Sárgabarack, a legdrágább pálinkánk - miért is? A bolti pálinka drága Sokszor halljuk főleg magánfőzőktől, bérfőzetőktől, hogy miért olyan drága a pálinka a boltokban? Hiszen már a főzést terhelő adót is eltörölték. Először e tekintetben tegyük tisztába a dolgokat! A...

A tökéletes barackpálinka titka

A tökéletes barackpálinka titka

Mi a tökéletes barackpálinka titka? Tökéletes aroma Első feladat, hogy tisztázzuk, neked milyen ízvilág jut eszedbe, ha a tökéletes sárgabarackpálinkára gondolsz? Az elegáns, könnyed, virágos, barackjoghurtos illat és íz az, amit elvársz? Vagy inkább nagymamád...

Cefrézési útmutató kezdőknek INGYEN

Cefrézési útmutató kezdőknek INGYEN

Tanulj meg cefrézni! Cefrézési útmutató kezdőknek INGYEN!   Szereted a pálinkát? Ehhez szeretnéd a cefrét magad elkészíteni? - Amiben a saját munkád is benne van, annak nincs párja:) Vagy csak nem szeretnéd, ha a kertedben található gyümölcsök kárba vesznének? -...

Június 12: A Gin Világnapja

Június 12: A Gin Világnapja

Története Ma, június 12-én ünnepeljük a Gin Világnapját. Az első megemlékezést 2009-ben tartották erről a világszerte népszerű italról. Az angol Neil Houston azért szervezte meg ezt a napot, hogy összehozza barátait egy közös ginivászatra Birmingham. A következő évben...

Szólj hozzá!

Pin It on Pinterest