A tökéletes Gintonik

Az ital tökéletes elkészítésének a kulcsa az előkészítésben rejlik. Fontos, hogy minden hozzávalót és szükséges eszközt készíts a kezed ügyébe. Így az összeállítás könnyen megy majd, nem kell kapkodnod.

Azt szeretem a gintonikba a pálinkával összehasonlítva, hogy nemcsak az ivása tart hosszabb ideig (nagyobb mennyiség = több kortyolgatás), de az előkészítése is. Az egész egy igazi kis szertartás. Egy nehéz nap után mire elkészül az ital, teljesen rá tudsz hangolódni, stresszmentes állapotba kerülsz:).

Hozzávalók és eszközök:

  • egy nagy öblös pohár (a nagy vörösboros pohár nagyon jó hozzá)
  • nagy méretű jégkockák egyenesen a fagyasztóból (így az ital gyorsabban lehűl, kevésbé hígul fel és hosszabb ideig hideg marad)
  • egy üveg a kedvenc ginedből (remélem ez valamelyik Réti Gin lesz😉)
  • egy finom tonik (100-200 ml, pl. Fever-Tree vagy magyar kézműves tonikok (Balatonic, &T Tonics), de Kinley-t vagy Schweppes-et is használhatsz, ha a majdnem tökéletessel is megelégedsz)
  • friss citrom vagy lime
  • egy éles kés
  • vágódeszka
  • sörnyitó
  • egy hosszú kanál vagy keverő

Elkészítés

1. A műveletet a citrom vagy lime felvágásával kezdjed. Hosszában vágd félbe, majd mindegyik felét oszd fel 4-4- gerezdre. Egy gerezd levéből kicsit bele is préselhetsz, ha citrusosan szereted. Másik lehetőségként a citrusokból karikákat is szeletelhetsz. 

Tipp: Ha csak magadnak készítesz egy pohárral és nem használod el egyszerre az összes gerezdet, akkor helyezd a maradékot egy lezárható tartályba és tedd a fagyasztóba. Így a legközelebbi italnál már ízesített jégkockád is lesz.

2. Fogj egy üveg Réti Gint és önts a pohárba 40-50 ml-t, attól függően, hogy milyen erősen szereted.

3. Ezután töltsd fel a poharat egészen a pereméig nagy méretű jégkockákkal és keverd néhány másodpercig a hosszú kanállal vagy keverőpálcával.

4. Nyiss ki egy üveg hűtött tonikot és öntsd a felét a jégre. Hagyd a buborékokat leülepedni, majd keverj rajta párat, hogy az alkotóelemek összekeveredjenek és létrejöjjön a gintonik egységes íze. Jöhet bele a maradék tonik is és ha szükséges, tegyél hozzá még annyi jeget, hogy a folyadék a pohár peremétől 1 cm-re legyen.  A tökéletes ízhatás elérésére dobj bele még egy gerezd vagy karika citromot vagy lime-ot… és íme elkészült a Tökéletes G&T.

Jó kortyolgatást hozzá!