Gin & Tonic szerelemre hangolva
Egy pohárral itallal szeretnétek megünnepelni a Valentin napot? Hát persze, hogy a Gin & Tonic a legjobb választás.
Nem kell mást tennetek,
- mint elkészíteni a tökéletes alap gintonikot,
- majd feldobni pár szerelmes hozzávalóval.
Legyetek kreatívak, de ne a mennyiségen legyen a hangsúly! A kevesebb néha (majdnem mindig) több.
Hozzávalók:
- nagy méretű jégkockák
- egy üveg téli R3 GIN, a Réti Ginek Valentin napi különlegessége. Összetevőit a szerelem szimbólumai adják: alma, füge, szárított narancshéj és a az érzékiséget fokozó fahéj.
- tonik (mi a magyar &T Tonics-ot választottuk)
- citrom vagy lime
- + szerelmes hozzávalók: mondjuk liofilizált málna (fagyasztva szárított) és rózsaszín csillámos glitter (ehető ételszínezék), de ha ilyen különlegességekkel nem vagytok felszerelkezve, fagyasztott PIROS gyümölcsök is megteszik
Elkészítés
- Keressetek két öblös borospoharat!
- Vágjátok fel a citromot (lime-ot): hosszában félbe, majd mindegyik felet 4-4 gerezdre. Egy gerezdet nyomjatok hozzá a pohár falához (kipréselve egy kis levet), majd hagyjátok a pohárban.
- Öntsetek az R3 GIN-ből 4 cl-t a pohárba, majd tegyetek bele jeget, kb. a pohár 3/4-éig. Ne sajnáljátok belőle!
- Keverőpálcával vagy egy hosszú kanállal keverjétek meg a jeget. Ez fontos, mert így a poharak fala is le tud hűlni.
- Jöhetnek a szerelmes hozzávalók, majd legvégül 2 dl tonik (jól lehűtve).
- A tonikot magasról öntsétek bele, hogy jó sok buborék képződjön. Először csak a felét, majd az egészet keverjétek át, hogy minden alkotóelem összekeveredjen és az ital szép rózsaszín legyen. Utána mehet a maradék.
- A tökéletes ízhatás kedvéért dobjatok bele még egy gerezd citromot (vagy lime-ot)… és esetleg egy darabka fahéjat a vágy fokozására.
El is készült szerelmi bájitalunk a GIN szerelmeseinek.
Boldog Valentin Napot!
Réti Ginkollekciónk
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11
Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...
A gin története: A GIN őrület nyomában
A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...
Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!
A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...
Borkóstoló, borvacsora után rum, pálinka és gin kóstoló vacsora is
Hasznos tudnivalók az italkóstoló vacsorákról A tartalomból: Mit kapsz egy italkóstoló vacsorán? Felkészülés a vacsorára Az étel-ital párosítások születése A menüsor Mire számíthatsz a borvacsorán, italvacsorán? Mit tanulhatsz a borkóstolón, italkóstolón?...
-
Ágyas meggypálinka 40% 500ml (fél liter)
11.500 Ft (bruttó) -
R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR
9.300 Ft (bruttó) -
Réti SZIRÉN Rum 40% 500ml (fél liter) – fehér rum
9.800 Ft (bruttó) -
Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)
9.300 Ft (bruttó) -
R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ
9.300 Ft (bruttó) -
R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL
9.300 Ft (bruttó) -
R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ
9.300 Ft (bruttó) -
Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -
Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó)