Van élet a pálinkán túl, de alkohol azért legyen benne

Pálinka- és ginbarátainknak feltettük a kérdést facebook és instagram oldalunkon, hogy mit isznak szívesen, ha éppen nem pálinkát. 

Megszülettek az eredmények! Köszönjük válaszaitokat!

Lássuk, mik lettek a KEDVENCEK!

Sör vagy Bor? BOR

Borivók országa. Mondták régen Magyarországra. A 2019-es KSH adatok ugyan a sört tették az első helyre 2,6 liter heti átlagos sörfogyasztással. Nálunk mégsem ő nyert. Ti MÁSOK vagytok!

A lehetséges okok:

 1. A környékünkön található borvidékek: Pannonhalmi, Soproni (de a Móri, Neszmélyi és az Etyek-Budai sincs messze). Ráadásul mostanában több itteni borászatnál történt generációváltás. A fiatalok pedig erős marketinggel népszerűsítik termékeiket.
 2. A másik lehetséges ok, hogy a Covid alatt változtak a fogyasztói szokások. A vendéglátóhelyek bezárása miatt többen pártoltak át a borra csapolt sör híján.
Élet a pálinkán kívül sör vagy bor

Gintonik vagy Pezsgő? GINTONIK

Boldogság! Nagy szerelmünk, a gintonik nyert. A gin Nyugat-Európa után Magyarországon is elindult hódító útjára. Megjelentek a magyar kézműves ginek. NEKTEK pedig egyre fontosabb, hogy olyan italt vásároljatok, amihez érzelmileg is kötődni tudtok.

Külön érdekesség, hogy a pezsgővel szemben tudott nyerni. Hiszen a gintonik nem egy készen kapott ital, ezt még el kell készíteni (szemben a pezsgővel). Igaz, a járvány alatt még erre is volt időnk. És azért az összeállítása nem is olyan nehéz. Azt látjuk, hogy nem is az éttermekben isszátok elsősorban, hanem otthonra veszitek és magatok készítitek.

Élet a pálinkán kívül alap gintonik vagy pezsgő

Whiskey vagy Rum? RUM

Ha kicsivel is, de a rum lett a győztes. Sokfelől olvasni, hogy a rum lehet az új trend a jövőben. Az eredmény nálunk is ezt mutatja. Hogyan isszátok? Ez is változik. Már nem rumkóla a nyerő. A koktélokban persze még most is sokat használnak fel belőle (főként a fehér rumból). A sötét és arany rumokat (amik éveken át érlelődnek) viszont már önmagában, szobahőmérsékleten fogyasztják. Ezek közül a minőségi italok közül az egyik legismertebb a venezuelai Diplomatico rum. Nevét egy helyi nemesről kapta, aki szenvedélyesen gyűjtötte a Karib-térség párlatait. Az utazó diplomata készletéből gyakran kínálta meg barátait.

Élet a pálinkán kívül whiskey vagy rum

Roséfröccs vagy Koktél? ROSÉFRÖCCS

Sokáig vezető pozícióban volt a koktél, de a végén mégiscsak a fröccs nyert. Hiszen a fröccs a MIÉNK. Feltalálója, a Győrhöz erősen kötődő Jedlik Ányos az első fröccsöt 1842. október 5-én készítette el néhány barátjának, amit németesen spritzernek nevezett el. Költő barátja, Vörösmarty Mihály azonban inkább a magyaros FRÖCCS nevet adta az italnak. A koktéllal szemben a fröccs egyszerűen elkészíthető és hasonlóan frissítő hatású. A hígítás hatására a bor kevésbé száll a fejünkbe. A fröccs leggyakrabban friss, száraz fehérborokból készül. A roséfröccs az utóbbi időkben lett népszerű.

A koktélokat a legtöbben még bárokban választják, ahol nem nekik kell az elkészítéssel bajlódniuk. Pedig egy kis rákészüléssel az egyszerűbb koktélok otthon is könnyen elkészíthetők. Egy baráti összejövetelen pedig egészen biztos nagy sikert lehet aratni vele.

Élet a pálinkán kívül alap roséfröccs vagy koktél

Réti Gasztromagazin

Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel

Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek

Igen, érdekel!

1–6 termék, összesen 26 db

 • R4 GIN 500ml 600x800

  R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR

  8.100 Ft (bruttó)
 • Réti VIPERA GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)

  8.100 Ft (bruttó)
 • R2 GIN

  R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ

  7.600 Ft (bruttó)
 • R3 GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL

  7.600 Ft (bruttó)
 • R1 GIN

  R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ

  7.600 Ft (bruttó)
 • TOMI ROCKY GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  “TOMI ROCKY” GIN 40% 500ml (fél liter) – ELFOGYOTT

  10.500 Ft (bruttó)
Ismerd meg! R3 GIN Valentin Napra

Ismerd meg! R3 GIN Valentin Napra

R3 GIN Ginkollekciónk harmadik tagját a tél és a szerelem ihlette. Az első palackok 2021-ben Valentin Napra limitált darabszámban kerültek forgalomba. Az idei évben pedig már elkészültek az újabb főzetek belőle. Főbb összetevőként a szerelem gyümölcseit (alma és füge)...

Programok a téli estékre

Programok a téli estékre

A tartalomból: Régen: A magyar Fonó pálinkával Most: A svéd Fredagsmys (Kellemes Péntek) ginnel, koktélokkal Rendezz közös téli estét te is R3 Ginnel és Réti Birs-Alma pálinkával Olvasási idő: 3 perc RÉGEN Az ünnepek fontossága Munka és szórakozás Dédszüleink,...

Egyedülálló kezdeményezés: “Tomi Rocky” GIN

Egyedülálló kezdeményezés: “Tomi Rocky” GIN

"Tomi Rocky" GIN - A gin, aminek története van Új ginünk születésének 2 fő kiindulópontja: Mi szeretjük a Sportot! És szeretjük a Gint! Főzőmesterünk, Szilárd ifjúkori barátja, Magyarország egyetlen láb nélküli nyíltvízi paraúszója, Patkás Tamás, „Tomi Rocky” az idei...

Céges ajándék partnereidnek

Céges ajándék partnereidnek

Céges ajándék a partnereknek Közeleg az év vége! Itt az ideje, hogy beszerezd a céges ajándékokat partnereidnek! Rendelj Réti Gindobozt év végére céges partnereidnek! Nem kell mást tenned, csak küldj ÜZENETET! iroda@retipalinkahaz.hu Mit ajándékozz? Érdemes egy-két...

Pin It on Pinterest