A Gin, ami igazán feltölt

Nyár, Napsütés, Természet… hamarosan megjelenő új Ginünkben megalkottuk a szabadság ízét! 

Ismerjétek meg legújabb ginünk két legfontosabb összetevőjét…persze a borókán kívül.

Réti Vipera Gin ízek gyömbér

Gyömbér

Eredendően Kínából származó fűszer- és gyógynövény, de napjainkban már Dél-Amerikában és Nyugat-Afrikában is termesztik.

Gyógyító hatású anyagai a gyökér részben találhatók.

Felhasználása változatos: frissen, szárítva, por alakban, olajnak és lének is használhatjuk. A gyógyászati célok mellett fűszerként és kozmetikai alapanyagként is gyakori.

Sajátságos illatát, csípős, kesernyés ízét a benne található természetes illóolaj és gingeroltartalma adja.

Antibakteriális hatása miatt segít a fertőzések leküzdésében. Egyes baktériumok növekedését gátolja.

Erős gyulladásgátló, antioxidáns tartalma magas. Így széles körben alkalmazzák az immunrendszer erősítésére.

Hagyományos, régóta használt gyógynövény az emésztőrendszeri panaszok (hasi görcsök, puffadás) enyhítésére is. Hasznos társa az utazási betegségben szenvedőknek.

A gyömbér a kínai és az indiai ételek egyik alapfűszere húsok, nehezebben emészthető ételek ízesítésére. De emésztést elősegítő tulajdonsága miatt már az ókori görögök is ezt fogyasztották kenyérrel nagy étkezéseik után. Később a gyömbért beledolgozták a kenyérbe: ez lett a ma is ismert gyömbérkenyér őse.

A gyömbért italokhoz is szívesen adják frissítő jellege, egyedi ízei miatt. A legismertebb talán az Angliában és Amerikában is nagyon kedvelt, a Karib-térségből származó gyömbérsör. Ennek elkészítésénél az élesztővel erjesztett cukorhoz adják a gyömbért fűszerezésül.

Réti Vipera Gin ízek birs

Birs

Eredete Perzsia, Turkesztán és a Kaukázus vidékére tehető. Hazánkba a Délvidékről került be.

Tudományos nevének fordítása: krétai alma. A névben az alma megnevezés nem a véletlen műve. Alakjukban hasonlóak, de az ízükben jelentős eltéréseket mutatnak. A birs íze enyhén fanyar, fűszeres, a többi gyümölcstől nagyon könnyen elkülöníthető. Szoktak birsalmát és birskörtét is emlegetni, de ezek csak alakjukban különböznek egymástól.

C-vitamin és pektintartalma egyaránt magas. Ez utóbbi különösen fontos, mivel a pektin kiemelt szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében. Megköti a káros anyagokat, még a radioaktív elemek káros hatását is tompítja. Segíti az anyagcserét és rendbe tartja a vér koleszterinszintjét. Serkenti az emésztést és a gyulladásokat is gyógyítja.

Szervezetünkbe kerülve a gyomorban megköti, magába szívja a vizet, térfogata növekszik, teltségérzetet okoz. Ezenfelül még kalóriatartalma is alacsony. Mindezek miatt hasznos gyümölcse a fogyókúrázóknak.

A népi gyógyászatban hűsítő, nyugtató hatása miatt régóta alkalmazzák különösen szemre, bőrre, égési, fagyási sérülésekre és reumás tünetekre egyaránt. Ezen tulajdonságai miatt számos kozmetikum összetevői között is megtalálható.

Fanyar ízét a csersavtartalma okozza. Kősejtes állománya és összehúzó hatása miatt gyümölcsét ritkán használják friss fogyasztásra. Túlnyomórészt sajtot, lekvárt, gyümölcslevet készítenek belőle.

Téli esték kedvelt csemegéje a tűzhelyben megsütött illatos birsalma. Szintén általánosan ismert a szegfűszeggel, cukorral vagy mézzel, kis citrommal ízesített birsalmakompót. 

A birspálinka az egyik legillatosabb fajták közé tartozik. De más alkoholos italok aromáját is egészen különlegessé varázsolja egy kis birs hozzáadása. A nyári nagy melegben hűsítő érzetet kelt.

1–6 termék, összesen 20 db

 • Ágyas meggy pálinka

  Ágyas meggypálinka 40% 500ml (fél liter)

  11.500 Ft (bruttó)
 • R4 GIN 500ml 600x800

  R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR

  9.300 Ft (bruttó)
 • Réti Szirén Rum

  Réti SZIRÉN Rum 40% 500ml (fél liter) – fehér rum

  9.800 Ft (bruttó)
 • Réti VIPERA GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)

  9.300 Ft (bruttó)
 • R2 GIN

  R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ

  9.300 Ft (bruttó)
 • R3 GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL

  9.300 Ft (bruttó)
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11

Osztrák gint készítettünk – GIN TH11

  Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...

A gin története: A GIN őrület nyomában

A gin története: A GIN őrület nyomában

A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...

Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!

Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!

A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...