TOMI ROCKY megcsinálta
Ha követitek híreinket, akkor biztos értesültetek már róla ti is, hogy Tomi Rocky álma valóra vált! 2022. augusztus 29-én megcsinálta egyetlen láb nélküli paraúszóként a híres Alcatraz-úszást! Nagyon büszkék vagyunk rá és arra is, hogy merész vállalkozásában mi is a segítségére lehettünk. Sőt ti is! Hiszen a TOMI ROCKY gin megvásárlásával az ő felkészülésének, utazásának költségeit támogattátok.
Tomi Rocky tiszteletére az akkor kitalált receptúrát nem hagyjuk a feledés homályába veszni. A hamarosan megjelenő Új ginnél az eredeti összetevőkhöz, arányokhoz képest apróbb módosításokat azért tettünk, hiszen Tomi Rocky Gin csak egy van… vagyis volt. (Nekünk mondjuk otthon van még egy üveggel emlékül.)
Az Új gin persze külsőleg is különbözik. Egy Új gin megalkotása nem más, mint Játék az ízekkel. Ezt a játékot vittük most tovább. Játszunk a színekkel is.
Új gin NŐKNEK – Bordó
Szerinted melyik a legnőiesebb gyümölcs?
A nők gyakran választják a könnyed, hosszú italokat kisebb alkoholtartalommal. A gintonik nekik biztosan nyerő választás.
Új ginünknél még a gyümölcs kiválasztásánál is szerettünk volna a kedvükbe járni, ezért a kihagyhatatlan boróka után a nők abszolút favoritja, a CIGÁNYMEGGY volt az első, ami belekerült.
Azt tudod, miért kihagyhatatlan a boróka? Mert kötelező alkotóelem. Enélkül a gin nem is nevezhető ginnek.
A ginek közti különbséget viszont az összes többi összetevő adja, ami már a ginkészítő mesterek varázslatán múlik. Az ízekkel való játék során mindig az alkotóelemek tökéletes ízharmóniájának megtalálása a cél.
…és FÉRFIAKNAK – Piros
Ki mondta, hogy a piros szín nem lehet férfias?
Főleg, ha egy gyümölcs színéről van szó. Ez a gyümölcs pedig mi más lehetne, mint a nyár egyik első gyümölcse, a CSERESZNYE. Ropogós frissessége maga a férfias határozottság. Íze a meggyhez képest kevésbé behízelgő, ugyanakkor sokkal édesebb. A férfiaknak a legjobbat kerestük. Így esett a választás a cseresznyék királynőjére, a germersdorfi fajtára.
Kíváncsi vagy, hogyan használjuk fel a gyümölcsöket a ginekhez? Szívesen eláruljuk.
Beleáztatjuk őket egy ún. alapszeszbe, ami nem más, mint egy nagy tisztaságú, eredetileg legalább 96% alkoholtartalmú mezőgazdasági eredetű etil-alkohol.
Lényeges, hogy tiszta, ízektől mentes legyen. (Ez nem pálinka. Itt még nem szabad, hogy íze legyen. Az majd az áztatáskor kerül az italba.)
Az áztatás során először a boróka kerül a finomszeszbe.
FŰSZER, ami összeköt – Vaníliaszín
Ezt követik a gyümölcsök és egyéb TITKOS összetevők, amiből azért most elárulunk neked egyet.
Ez pedig nem más, mint egy egzotikus fűszer: a vanília.
Melyik ország jut róla eszedbe? Madagaszkár? Igen, a madagaszkári vaníliarúd a világ egyik legnépszerűbb fajtája.
Mi viszont az egyediséget keressük a fűszerek között is. Ezért Afrika Gyöngyére, Ugandára esett a választásunk. Az UGANDAI BOURBON VANÍLIA íze a fügére és a mazsolára emlékeztet, kellemesen meleg, vajas aromájú. Ráadásul az átlagosnál magasabb vanillintartalommal is rendelkezik, ami tökéletes desszertekhez, csokoládékhoz vagy egy különleges Új ginhez.
Mire való a fűszer a ginben?
Összeköt és finomhangolja az ízeket.
Jelen esetben a vanília, ez az édeskés, érzéki illatú fűszer köti össze a cigánymeggyet és a cseresznyét egymással, megfűszerezve kapcsolatukat.
Remélem kellően felcsigáztunk és már igazán kíváncsi vagy, hogy is néz ki az Új gin!
Hamarosan bemutatjuk!
Réti Gasztromagazin
Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin
Témáink:
- Italkultúra
- Koktélok
- Cefrézés, gyümölcsök
- Termékbemutató
- Közösség, programok
1–6 termék, összesen 20 db
-
Ágyas meggypálinka 40% 500ml (fél liter)
11.500 Ft (bruttó) -
R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR
9.300 Ft (bruttó) -
Réti SZIRÉN Rum 40% 500ml (fél liter) – fehér rum
9.800 Ft (bruttó) -
Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)
9.300 Ft (bruttó) -
R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ
9.300 Ft (bruttó) -
R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL
9.300 Ft (bruttó)
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11
Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...
A gin története: A GIN őrület nyomában
A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...
Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!
A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...
Borkóstoló, borvacsora után rum, pálinka és gin kóstoló vacsora is
Hasznos tudnivalók az italkóstoló vacsorákról A tartalomból: Mit kapsz egy italkóstoló vacsorán? Felkészülés a vacsorára Az étel-ital párosítások születése A menüsor Mire számíthatsz a borvacsorán, italvacsorán? Mit tanulhatsz a borkóstolón, italkóstolón?...