Hogy is van ez?

Nyitottnak lenni

  • Mindenre nyitottak vagyunk:
  • ha szimpatikus a partner,
  • jó az ötlet
  • és azonosulni tudunk az értékrendjével.

Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna.

Tényleg igaz az, hogy az ember változik… főleg, ha nem ragaszkodik foggal-körömmel az elképzeléseihez.

Mi próbálunk egyre nyitottabbak és elfogadók lenni a szakmában is.

Már nem csak a pálinka létezik számunkra.

A pálinkán túl is van élet 🙂

Nem szóljuk le a többi italt. Inkább megpróbáljuk mindegyiket a helyén kezelni.

Rájöttünk, hogy a minőségi termék más alapanyagokból is megvalósítható.

Bérmunka

A bérmunkáról is sokáig olyan véleményen voltunk, hogy ez nem a mi utunk. Itt természetesen ne a magánszemélyek számára saját gyümölcsükből végzett bérfőzést értsétek. Hanem azt, hogy egy másik cég megkeresésére főzzünk le kereskedelmi forgalomba kerülő párlatokat (pálinkát, gint, likőrt stb.)

Az okok között ott volt,

  • hogy nem akartunk magunknak konkurenciát teremteni,
  • a gin esetében pedig nem szerettük volna a saját receptünket senkivel sem megosztani.

Ezeket még most is szeretnénk elkerülni.

De nemrég olyan lehetőség kínálkozott, amivel mindkét fél csak jól járt, a mi érdekeink sem sérültek.

Ginfőzés Ausztriába

Történt, hogy tavasszal Ausztriából megkeresett minket egy az ottani gasztronómiában dolgozó szakember, aki már saját ginrecepttel rendelkezett. Nem kérte, hogy a saját titkainkat megosszuk vele. Csupán egy korrekt, szakmai tapasztalatokkal rendelkező partnert keresett, aki az ő receptúrája alapján elkészítené a terméket. A gyakorlatban ez a lepárláson túl a ginek hígítását, palackozását és címkézését is jelentette.

A recept összeállításához teljes diszkréciót kapott tőlünk. Ügyeltünk rá, hogy az még előttünk is titkos legyen, ezt így tartottuk korrektnek.

Részünkről viszont tökéletes átláthatóságot szerettük volna biztosítani: személyesen jelen volt a lepárlásnál és az összes többi munkafolyamatnál is. A kész palackokat pedig közösen szállítottuk el a rendeltetési helyére. Az együtt töltött idő alatt jobban megismerhettük egymást, kölcsönös bizalom és baráti munkakapcsolat is kialakult közöttünk.

Osztrák gint készítettünk - elkészültünk

Osztrák gin magyar közreműködéssel – GIN TH11

Visszajelzései alapján nagyon elégedett volt a hozzáállásunkkal és a végeredménnyel is. Erről a végső megerősítést persze majd a fogyasztók fogják megadni.

Mindenesetre ő azt a gint kapta, amit annak idején megálmodott. Igen… tényleg megálmodta.

Ez egy valódi szerelem projekt volt számára. A hozzávalókat saját intuíciói, megérzései alapján válogatta. Úgy érezte kicsit, hogy az égiek segítették a munkáját. Persze maga is nagy ginrajongó lévén az összetevőkkel, a megfelelő párosításokkal elég jól tisztában volt.

Reméljük, hogy ki tudja alakítani saját rajongótáborát Ausztriában és hamarosan újra találkozunk, hogy a következő adagot elkészíthessük neki.

Sok sikert kívánunk Birgit!  

https://www.gin-th11.com/ 

  • R4 GIN 500ml 600x800

    R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR

    9.300 Ft (bruttó)
  • Réti VIPERA GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

    Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)

    9.300 Ft (bruttó)
  • R2 GIN

    R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ

    9.300 Ft (bruttó)
  • R3 GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

    R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL

    9.300 Ft (bruttó)
  • R1 GIN

    R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ

    9.300 Ft (bruttó)