+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

Röviden és tömören: sz.rabb már nem is lehetett volna😞.

Rengeteg rosszat hozott a 2020-as év, de nézzük mindennek a pozitív oldalát inkább. Merthogy azok is voltak.

Kezdjük mindjárt az év elejével. Nagyon jól indult az év: az emberek étterembe jártak, pálinkát ittak…ráadásul Réti Pálinkát. Minden okunk megvolt a bizakodásra.

Igaz Kínában valami ismeretlen, veszélyes vírusról kezdtek el szállingózni a hírek. De hát az olyan messze van. Mégsem volt elég messze. Márciusra ideért hozzánk is. Megállt az élet az egész országban és nemhogy nem ittak az emberek pálinkát a vendéglátóhelyeken, még az utcára is alig mertek kilépni.

Gyümölcsök

És ha mindez még nem lett volna elég, az évek óta a gyümölcsöket (különösen a sárgabarackot) sújtó mostoha időjárás most sem kerülte el hazánkat. Az erőteljes márciusi-április fagyoknak „köszönhetően”, a barackfákat szinte az egész országban képtelenek voltak megvédeni a gyümölcstermesztők. De nemcsak a barack, a többi gyümölcs is jelentős károkat szenvedett. Így történhetett meg, hogy 2020-ban (saját) birspálinkát nem is főztünk, az is teljesen elfagyott a környékünkön.

Azért egy kis szerencse is ért minket sárgabarack-fronton. Nálunk ugyan nem lett termés (csak remélni tudjuk, hogy 2021-ben végre megtörik az átok), de partnerünknél a Balaton partján azért nem minden fagyott el. Ráadásul a pálinkának kiváló gönci magyar kajsziból sikerült az eddigi legfinomabb pálinkát elkészíteni (véleményünk szerint 😊). Kétszer ennyi gyümölcsöt is szívesen megvettünk volna, ha lett volna még belőle. Izgultunk is, hogy kitartson a következő szezonig. A COVID ebben nekünk kedvezett (sajnos). A novemberi újabb járványhullám és a vele járó étterembezárások miatt valószínűleg így már elég készletünk lesz az újabb baracktermésig.

 

Sárgabarack pálinka

Ha már a gyümölcsökről beszélünk, megállapíthatjuk, hogy 2020 a Körte éve volt.

Saját vilmoskörte ültetvényünk végre magához tért az elmúlt évek betegeskedéséből. Gyönyörű gyümölcsök termettek, értékelhető mennyiségben. Érése, szedése és cefrézése is a legideálisabb körülmények között zajlott.

Vilmoskörte

Bérfőzés

A bérfőzésben is hasonlókat tapasztaltunk. A körte másoknál is szépen termett és jó pálinkát adott. A többi gyümölcsnek viszont még a korábbi gyengébb éveket is sikerült alulmúlnia. Kevés gyümölcs termett és általánosságban az a kevés sem tudta az elvárt mennyiséget és minőséget produkálni.

Azért voltak kivételek is. Néhány bérfőzetőnk nagyon szép cefrékkel örvendeztetett meg minket. Születtek kiváló párlatok is, amikre jogosan lehetnek büszkék készítőik.

Büszke bérfőzetőink

Sajnos néhány főzetőnktől örökre búcsúzni kényszerültünk. Olyanoktól is, akik még valószínűleg sok évet köztünk tölthettek volna, ha nincs a koronavírus. Csak remélni tudjuk, hogy cefrézési tudásukat tovább folytatja a következő generáció, ezzel is megőrizve emléküket.

Adómentesség

Októberben jött a jó hír: 2021. január 1-től újra adómentes a bérfőzött pálinka (egy háztartást nézve 86 liter 50 fokos pálinka éves mennyiségéig).

Ez teljesen újra írta a november végi – decemberi előjegyzési naptárunkat. Egyes főzetők telefonáltak, hogy inkább várnának a főzetéssel januárig. Mások (a „későn ébredők”) éppen ezért úgy gondolták, talán van esélyük a kiesők helyére bekerülni, és még karácsonyig pálinkához jutni.

Kemény logisztikai feladat volt, de sikeresen megoldottuk. Reméljük, karácsonykor senkinek nem hiányzott a pálinka az ünnepi asztalról.

Adómentes pálinka

Új termékünk, a Réti Gin: R1 és R2

Sokáig meg voltunk győződve, hogy mi soha nem fogunk mást főzni csak és kizárólag pálinkát.

Miért? Mert a pálinka a legjobb ital a töményszeszek világában, hiszen az egyik legegészségesebb alapanyagból: gyümölcsből készül. Rájöttünk azonban, hogy az emberek ízlése, érdeklődési köre folyton változik. Szeretik az újdonságokat. Néha mást is megkóstolnának. Sokan követik a divatot az italkultúrában is.

Mi szeretnénk egy modern, a változásokra, a legújabb technikákra, eljárásokra odafigyelő főzde lenni. Így született meg 2020 augusztusában első szezonális ginünk, az R1 GIN limitált darabszámban. A szezonális alatt azt értjük, hogy az évszaknak megfelelő ízvilágot szeretnénk palackba zárni. Az R1 a nyár emlékeit idézi citromos-bodzavirágos összetevőivel.

Az R1 GIN bevezetése olyan jól sikerült, hogy ezen felbuzdulva hamarosan az őszi verzió is elkészült R2 néven Irsai Olivér szőlővel. Több vásárló találta az R1 illatát ellenállhatatlannak, de a mi kedvencünk az R2 lett. Na ezen nem fogunk összeveszni senkivel sem😊.

Réti Gin

Új honlap

A gin készítésével egyidőben felmerült bennünk a gondolat, hogy évek óta elhanyagolt honlapunkat újra kéne gondolni. Az éttermek működésében beálló szünet ugyanis kereskedelmi eladásunkat elég érzékenyen érintette. Ugyanakkor azt is láttuk, hogy az embereknek lenne igénye a minőségi italokra ebben a nehéz időszakban is.

A megoldás, hogy házhoz (vagy győri átvételnél majdnem házhoz) visszük termékeinket. Ehhez viszont egy jól működő honlapra és webáruházra volt szükség. Nem mondom, hogy egyszerűen, de végül elindítottuk és a jövőben szeretnénk folyamatosan fejleszteni, karbantartani.

A honlapon keresztül megszületett a Réti Gasztromagazin is, amin keresztül minél több gasztronómiával kapcsolatos újdonságot, érdekességet, hasznos információt tervezünk megosztani veletek.

Új honlap

Szeretnénk a közösségi média (facebook, instagram) segítségével egy olyan közösséget kialakítani, akik szeretik a jó italokat, ételeket.

A mennyiség helyett a minőséget helyezzük előtérbe.

Szerintünk a megfelelő mérték megtalálásával az alkoholfogyasztás nem megy az egészség rovására. Úgysem lehet teljesen aszkéta életet élni…meg ha lehet, sincs semmi értelme😊. A jó társaságban elfogyasztott finom étel, ital viszont sok öröm forrása.

Céges ajándékozás

A koronavírus járvány nemcsak a mi ágazatunkat érintette érzékenyen. Számos magyarországi vállalat kényszerült kiadásaik jelentős csökkentésére. Ez az év végi ajándékozásokat is negatívan érintette. Csak kevés cégnél jutott erre pénz 2020-ban.

Ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy az ablak- és ajtóvasalatok egyik nemzetközi piacvezető vállalatának magyarországi képviselete 2014 óta a mi termékeinkkel köszöni meg partnereinek az éves együttműködést.

Idén a pálinkák helyett a Réti R1 és R2 Gint választották.  

Céges ajándékozás

Vendégházunk

A pálinkafőzde mellett található vendégházunk keresett volt a nyári időszakban. Több család is úgy gondolta, hogy a járványidőszakban kis falunk biztonságos helyszín nyári kikapcsolódásukhoz. Sajnos nyaralásaik csak pár napra korlátozódtak a korábban kényszerűen kiadott szabadságok és a szűkösebb anyagi lehetőségek miatt.

A novemberi lezárások miatt visszatérő külföldi vadászaink sajnos nem tudtak átjönni a határon. A vendégmentes időszakban a Kisfaludy pályázat segítségével a ház szigetelése és külső homlokzata is megújulhatott.  

A megújult Réti Vendégház

Hát a végére azért csak sikerült pozitív dolgokkal is megtölteni ezt a visszaemlékezést.

Így végiggondolva nincs ok a kesergésre, hiszen mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy a legjobbat hozzuk ki az adott helyzetből.

És végre elérkezett 2021!

Új Év, Új Remények!

Webáruházunk

 • Ágyas meggy pálinka

  Ágyas meggypálinka 40% 500ml (fél liter)

  11.500 Ft (bruttó)
 • R4 GIN 500ml 600x800

  R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR

  9.300 Ft (bruttó)
 • Réti Szirén Rum

  Réti SZIRÉN Rum 40% 500ml (fél liter) – fehér rum

  9.800 Ft (bruttó)
 • Réti VIPERA GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)

  9.300 Ft (bruttó)
 • R2 GIN

  R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ

  9.300 Ft (bruttó)
 • R3 GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL

  9.300 Ft (bruttó)
 • R1 GIN

  R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ

  9.300 Ft (bruttó)
 • Sárgabarack pálinka

  Sárgabarack pálinka 500ml (fél liter)

  16.500 Ft (bruttó)
 • Irsai Olivér szőlőpálinka 500ml

  Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)

  9.900 Ft (bruttó)
 • Réti cigánymeggy pálinka

  Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)

  9.900 Ft (bruttó)