A Gin, ami igazán feltölt

Nyár, Napsütés, Természet… hamarosan megjelenő új Ginünkben megalkottuk a szabadság ízét! 

Ismerjétek meg legújabb ginünk két legfontosabb összetevőjét…persze a borókán kívül.

Réti Vipera Gin ízek gyömbér

Gyömbér

Eredendően Kínából származó fűszer- és gyógynövény, de napjainkban már Dél-Amerikában és Nyugat-Afrikában is termesztik.

Gyógyító hatású anyagai a gyökér részben találhatók.

Felhasználása változatos: frissen, szárítva, por alakban, olajnak és lének is használhatjuk. A gyógyászati célok mellett fűszerként és kozmetikai alapanyagként is gyakori.

Sajátságos illatát, csípős, kesernyés ízét a benne található természetes illóolaj és gingeroltartalma adja.

Antibakteriális hatása miatt segít a fertőzések leküzdésében. Egyes baktériumok növekedését gátolja.

Erős gyulladásgátló, antioxidáns tartalma magas. Így széles körben alkalmazzák az immunrendszer erősítésére.

Hagyományos, régóta használt gyógynövény az emésztőrendszeri panaszok (hasi görcsök, puffadás) enyhítésére is. Hasznos társa az utazási betegségben szenvedőknek.

A gyömbér a kínai és az indiai ételek egyik alapfűszere húsok, nehezebben emészthető ételek ízesítésére. De emésztést elősegítő tulajdonsága miatt már az ókori görögök is ezt fogyasztották kenyérrel nagy étkezéseik után. Később a gyömbért beledolgozták a kenyérbe: ez lett a ma is ismert gyömbérkenyér őse.

A gyömbért italokhoz is szívesen adják frissítő jellege, egyedi ízei miatt. A legismertebb talán az Angliában és Amerikában is nagyon kedvelt, a Karib-térségből származó gyömbérsör. Ennek elkészítésénél az élesztővel erjesztett cukorhoz adják a gyömbért fűszerezésül.

Réti Vipera Gin ízek birs

Birs

Eredete Perzsia, Turkesztán és a Kaukázus vidékére tehető. Hazánkba a Délvidékről került be.

Tudományos nevének fordítása: krétai alma. A névben az alma megnevezés nem a véletlen műve. Alakjukban hasonlóak, de az ízükben jelentős eltéréseket mutatnak. A birs íze enyhén fanyar, fűszeres, a többi gyümölcstől nagyon könnyen elkülöníthető. Szoktak birsalmát és birskörtét is emlegetni, de ezek csak alakjukban különböznek egymástól.

C-vitamin és pektintartalma egyaránt magas. Ez utóbbi különösen fontos, mivel a pektin kiemelt szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében. Megköti a káros anyagokat, még a radioaktív elemek káros hatását is tompítja. Segíti az anyagcserét és rendbe tartja a vér koleszterinszintjét. Serkenti az emésztést és a gyulladásokat is gyógyítja.

Szervezetünkbe kerülve a gyomorban megköti, magába szívja a vizet, térfogata növekszik, teltségérzetet okoz. Ezenfelül még kalóriatartalma is alacsony. Mindezek miatt hasznos gyümölcse a fogyókúrázóknak.

A népi gyógyászatban hűsítő, nyugtató hatása miatt régóta alkalmazzák különösen szemre, bőrre, égési, fagyási sérülésekre és reumás tünetekre egyaránt. Ezen tulajdonságai miatt számos kozmetikum összetevői között is megtalálható.

Fanyar ízét a csersavtartalma okozza. Kősejtes állománya és összehúzó hatása miatt gyümölcsét ritkán használják friss fogyasztásra. Túlnyomórészt sajtot, lekvárt, gyümölcslevet készítenek belőle.

Téli esték kedvelt csemegéje a tűzhelyben megsütött illatos birsalma. Szintén általánosan ismert a szegfűszeggel, cukorral vagy mézzel, kis citrommal ízesített birsalmakompót. 

A birspálinka az egyik legillatosabb fajták közé tartozik. De más alkoholos italok aromáját is egészen különlegessé varázsolja egy kis birs hozzáadása. A nyári nagy melegben hűsítő érzetet kelt.

1–6 termék, összesen 26 db

 • R4 GIN 500ml 600x800

  R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR

  8.100 Ft (bruttó)
 • Réti VIPERA GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)

  8.100 Ft (bruttó)
 • R2 GIN

  R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ

  7.600 Ft (bruttó)
 • R3 GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL

  7.600 Ft (bruttó)
 • R1 GIN

  R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ

  7.600 Ft (bruttó)
 • TOMI ROCKY GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  “TOMI ROCKY” GIN 40% 500ml (fél liter) – ELFOGYOTT

  10.500 Ft (bruttó)
Programok a téli estékre

Programok a téli estékre

A tartalomból: Régen: A magyar Fonó pálinkával Most: A svéd Fredagsmys (Kellemes Péntek) ginnel, koktélokkal Rendezz közös téli estét te is R3 Ginnel és Réti Birs-Alma pálinkával Olvasási idő: 3 perc RÉGEN Az ünnepek fontossága Munka és szórakozás Dédszüleink,...

Egyedülálló kezdeményezés: “Tomi Rocky” GIN

Egyedülálló kezdeményezés: “Tomi Rocky” GIN

"Tomi Rocky" GIN - A gin, aminek története van Új ginünk születésének 2 fő kiindulópontja: Mi szeretjük a Sportot! És szeretjük a Gint! Főzőmesterünk, Szilárd ifjúkori barátja, Magyarország egyetlen láb nélküli nyíltvízi paraúszója, Patkás Tamás, „Tomi Rocky” az idei...

Céges ajándék partnereidnek

Céges ajándék partnereidnek

Céges ajándék a partnereknek Közeleg az év vége! Itt az ideje, hogy beszerezd a céges ajándékokat partnereidnek! Rendelj Réti Gindobozt év végére céges partnereidnek! Nem kell mást tenned, csak küldj ÜZENETET! iroda@retipalinkahaz.hu Mit ajándékozz? Érdemes egy-két...

A pálinkán túl: Koktél alapok

A pálinkán túl: Koktél alapok

A tartalomból: Koktélkészítés otthon - Kifogások A koktél szó története Koktélfajták A világ legnépszerűbb koktéljai 2021 A magyar trendek Koktél: Játék felnőtteknek Koktélkészítés otthon - Csak elkezdeni nehéz Ha veszed a bátorságot, kilépsz a komfortzónádból és a...

Pin It on Pinterest