
Történetünk
2008 nyara
A pálinkaház ötletének megszületése
2008 nyarán barátainkkal egy hetet a Balaton partján töltöttünk. Az ott töltött napok alatt ellátogattunk egy pálinkaházba is, amit egy német házaspár vezette nagy szakértelemmel és német precizitással. Éteri tisztaság, finom illat és egy gyönyörű sárgaréz gép fogadott minket. Ezt a szép nyári emléket szerettük volna saját pálinkafőzdénkben is megvalósítani. Családi vállalkozásunk egy régi magtárépületet újított fel erre a célra. A berendezés ugyanaz a német „Müller” gyártmány, amit a Balaton partján láttunk, de teljes egészében a mi igényeinknek és adottságainknak megfelelő kialakítással.
2009 november
A pálinkaház indulása, a bérfőzés megkezdése
2009-ben indult vállalkozásunk kezdetben bérfőzdeként működött. A környékbeliek gyümölcseiből készítettünk pálinkát. Különlegességnek számított, hogy mi még akkor is külön főztük és főzzük ki a mai napig a hozzánk érkezők cefréjét, ha csak kis mennyiséget sikerült összegyűjteniük.
2013 nyara
Elkészült vendégházunk
2013 nyarán elkészült vendégházunk is, a főzde mellett található régi földesúri birtok lakóépületének renoválásával. Az épület 3 szobás, 12-14 férőhellyel. Ideális hely családok, baráti társaságok kikapcsolódására.
2014
Saját termékeink: a Réti Pálinkák
2014-ben újabb lepárlóberendezést vásároltunk és az összegyűlt tapasztalatok alapján elkészítettük első saját pálinkáinkat. A gyümölcsöket részben saját gyümölcsösünkben termeljük, részben a környékbeli gazdáktól vásároljuk. Mára már széles termékpalettával rendelkezünk, de elsődleges szempontunk, hogy azokból a gyümölcsökből készítsünk pálinkát, amik lekvárnak is kiválóak. Hosszú távú együttműködésre törekszünk és csak a legjobb minőséggel elégszünk meg.
2015
1. Győr Város Pálinkája díj
2015 szeptemberében fennállásunk során először részt vehettünk a VIII. Győri Pálinkafesztiválon, ahol Irsai Olivér szőlőpálinkánk lett Győr Város Pálinkája.
2016
2. Győr Város Pálinkája díj
2016-ban másodszorra is mi nyertünk a Győri Pálinkafesztiválon, amire cigánymeggy pálinkával neveztünk.
2017
3. Győr Város Pálinkája díj
Sikerült, ami addig senkinek sem. Egymás után háromszor vehettük át a Győr Város Pálinkája díjat. 2017-ben egy különleges párosítás, birs-alma vegyespálinka bizonyult a legjobbnak.
2018-2019
Bérfőzetők tanítása, pálinkakóstolók
Folytatjuk a megkezdett munkát. Figyeljük a legújabb módszereket a minőségi pálinka készítésében. Bérfőzetőinket is folyamatosan tájékoztatjuk a témában. Vendégházunk egész évben nyitva áll a kikapcsolódásra vágyóknak különböző csomagajánlatokkal, pálinkakóstolóval. Pálinkáinkat egyedi ajándékcsomagokban kínáljuk, hogy az öröm garantált legyen.
2020
Ginkészítés kezdetei: R1 és R2 GIN
2020-ban ismerkedtünk meg a ginkészítéssel. Ebben az évben rögtön két ginnel jelentünk meg. A sort az R1 GIN nyitotta, citromos-bodzavirágos jegyekkel. Az ősszel megjelenő R2 Gin Irsai Olivér szőlővel készült.
2021
Téli R3 GIN, Tesztgyőztes az R2 GIN
2021 elején az R3 Gin révén elkészült a Réti Ginkollekció harmadik tagja is, amiben télies gyümölcsök: füge, alma, narancs és a fahéj dominálnak. Így az évszakoknak megfelelően már 3 különböző ízvilágú ginből választhattok. Italaink szezononként limitált darabszámban készülnek. 2021 májusában R2 Ginünk a Vince Magazin tesztjén a legjobb hazai ginnek bizonyult.
2021 Karácsony
„TOMI ROCKY” Gin – TÁMOGATÓI GIN
A piacon egyedülálló kezdeményezéssel jelentkeztünk, egy „támogatói” ginnel. A „TOMI ROCKY” GIN megvásárlásával Magyarország egyetlen láb nélküli nyíltvízi paraúszója, Patkás Tamás, „TOMI ROCKY” álmának megvalósulását segítettük. Az eladásból számazó bevétellel az ő álmát, a san francisco-i Alcatraz-úszást támogattuk.
2022. április 24.
„TOMI ROCKY” Gin – ELFOGYOTT!
Tomi Rocky utolsó üvegeket meghirdető posztja után pár perccel az összes maradék „TOMI ROCKY” GIN gazdára talált. Köszönjük a támogatásotokat, aminek segítségével megvalósulhat TOMI ROCKY álma, a san francisco-i Alcatraz úszás!
2022. május
VIPERA GIN
A gint a Fertő-Hanság Nemzeti Park védett állata, a Rákosi Vipera ihlette. A Hanságban töltött napok emlékét zártuk a palackokba, megalkotva a vidék tökéletes ajándékát az ide utazók számára. Hűsítő hatású összetevőivel (birs és gyömbér) igazi felfrissülést hoz a meleg nyári napokba.
2022. augusztus 29.
„TOMI ROCKY” megcsinálta!
Mikor az álmok valóra válnak! TOMI ROCKY álma, a san francisco-i Alcatraz-úszás vált valóra 2022. agusztus 29-én délután! Sikeresen teljesítette a nehéz és veszélyes úszást: a híres Alcatraz börtönszigetről kiússzon San Francisco partjáig. Büszkék vagyunk teljesítményére és hogy segíthettük álma elérését.
2022. szeptember
R4 GIN, az évszakkollekció utolsó tagja
A „TOMI ROCKY” Gin ugyan elfogyott, de teljesítménye tiszteletére az akkor kitalált receptúrát nem hagytuk a feledés homályába veszni. Az eredeti összetevőkön, arányokon végzett apróbb módosítások után elkészül az R4 GIN, évszakkollekciónk utolsó tagja. A cigánymeggy, cseresznye és vanília felhasználásával készült gin a nyarat idézi.
2022. szeptember
Fertő-Hanság Nemzeti Park védjegy
Fertő-Hanság Nemzeti Parki Termék védjegyet kapott 2 Réti Pálinkánk: a Főzőmester kedvenc szilvapálinkája és a Vilmoskörte pálinka. A védjegy célja a Fertő-Hanság Nemzeti Park természetvédelmi területén működő helyi vállalkozások támogatása, az itteni termékek megbecsültségének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a természetvédelmi és gazdasági együttműködések támogatása, a környezettudatosság növelése.
2022. november
Réti SZIRÉN Rum