+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

Kedves Olivér!

Szeretnénk köszönetet mondani azért, hogy vagy nekünk.

Születésed nemcsak édesapádnak és édesanyádnak köszönheted, mint az emberek általában. Bohn József nélkül ma senki sem ismerne téged. A nagykikindai születésű, sváb Bohn bécsi, párizsi majd nottinghami tanulmányai után Szegedet választotta otthonául. Kezdetben vendéglőt vezetett, majd továbblépett. Árpádközpontban (a mai Üllés településen, Szegedtől észak-nyugatra) megalapította a Bohn-gazdaságot, ahol szőlészetet és veszőtelepet létesített.

Itt jött a képbe édesapád, Irsai M. József, aki egyébként Bohn veje volt. A húszas években társult be az üzletbe.

Születésed éve 1930, de először a Bohn-féle Szőlészeti Értesítő 1934-35 évi számában olvashattunk rólad.

Egyesek szerint 100 pengőt fizettél Kocsis Pál szőlőnemesítőnek a nevedért. Ne higgy nekik! Ez nem igaz. Hiszen neved első említésekor csak 4 éves voltál. Egy ennyi idős gyereknek még nincs ennyi pénze. 😊

Az igaz, hogy édesapád ismerte Kocsist, üzleti partnere volt. A megőrzött számlák alapján azonban ők ennél sokkal nagyobb tételekben szerződtek egymással.

Nem a pénznek, hanem a kölcsönös tiszteletnek és barátságnak köszönhető a neved.

Árpádközpont

Külső és belső tulajdonságaid

Remélem tudod, hogy keverék vagy: Csabagyöngye és Pozsonyi fehér fajtákból kereszteztek. Ne szégyelld magad! A legjobb dolgok így születnek.

Amúgy meg büszke lehetsz magyarságodra. Már apád, anyád is azok voltak, az ősi-nemesi fajtából.

Nincsenek túl nagy igényeid, szívós vagy. Kicsire nőttél (a piacon nem téged választanak), de erősnek tűnsz és stabil lábakon állsz. Bőröd a naptól szép aranysárga, apró pöttyökkel. Korán érő típus vagy (augusztus 20-ára beérsz), az egyik legelső a sorban. (Főbb jellemzőid: ropogós hús, lédússág és muskotályos íz.)

Ha kinézeteddel nem is kelted fel a figyelmet, belső tulajdonságaiddal annál inkább. Igazi szívtiprónak számítasz. Sármod sok nőt elvarázsol (nemcsak a nőket 😊). Viselkedésed kissé könnyelmű. Hosszú kapcsolatokba nem bonyolódsz, az újdonság éltet. Frissen kell kiélvezni téged. Szeretsz a középpontban lenni, társaságban szinte „pezsegsz”. Nem szürkülsz a tömegbe. Az biztos, hogy téged mindenki észrevesz… és az illatod!!!

Szüret Irsai Olivér

Kedvenc helyek

Szereted a jó italokat, MINDENIVÓ vagy. Jöhet a bor, a pálinka, sőt a most annyira divatos GIN is. Szereted mindet…és ők is téged.

Nemzeti érzületed napjainkban előnyödre válik. Magyarországon érzed jól magad, nem akarsz külföldre települni. Annak ellenére sem, hogy a családi birtokot 1951-ben „önkéntesen” fel kellett ajánlanod a helyi erdőgazdaságnak. Apád ugyan borásznak szánt, de a népi demokráciának köszönhetően munkaszolgálatos katona, később autószerelő lett belőled.

Szegeden születtél, de számos magyarországi borvidéken megfordultál már.

Kunság, Dél-Balaton, Mátraalja, Sokoróalja, az Ászár-Neszmélyi borvidék a kedvenc helyeid közé tartozik.

Szerintünk mégis a Pannonhalmi régió a legkedvesebb a szívednek. Ez a vidék nagyon jó hatással van rád, itt teljesen „kivirágzol”. Szinte ragyogsz!

Jolly Joker Irsai Olivér

Barátságunk

Pálinkaházunk sokat köszönhet neked.

Barátságunk 2014-re nyúlik vissza. Ennek köszönhetően 2015-ben már veled hódítottuk meg Győr városát és lettünk a legjobbak a Győri Pálinkafesztiválon. Abban az évben együtt minden babért learattunk, ahol versenybe szálltunk. Ilyen volt a Kárpát-Medencei  Pálinka- és Párlatverseny vagy a Magyarországon legnépszerűbb Quintessence Pálinka- és Párlatverseny.

Most pedig az új, R2 GIN-üknél segítettél be, amit nem felejtünk neked.

Ezért a héten egy különleges meglepetéssel készülünk születésed 90. évfordulója alkalmából.

Hogy mivel? Hamarosan kiderül.

Iratkozzatok fel hírlevelünkre! Így biztosan nem maradtok le róla.

Baráti üdvözlettel

A Réti Pálinkaház csapata

Irsai pálinkának vagy ginnek

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

  • R2 GIN

    R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ

    9.300 Ft (bruttó)
  • Irsai Olivér szőlőpálinka 500ml

    Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)

    9.900 Ft (bruttó)