ÚGY OLVASTUK – Pálinkás fórumon olvastuk

Egy pálinkás fórumon a napokban a következő kérdés bukkant fel:

Zsolt: Egy gyakorlati kérdésem lenne, a pektinbontóra az van írva, hogy főzés előtt 2-3 nappal? Mikor kell belerakni?

Válasz:

Sajnos ezzel a tájékoztatóval már mi is találkoztunk. Nem igazán értjük, miért ezt írja a leírás.

  • A pektinbontó feladata a cefre elfolyósítása, a gyümölcshús szétbontása.

Így a cefréből több alkohol tud kierjedni. Ha az erjedés után rakod bele, ahogy írják, akkor ez mégis hogyan lehetséges?!

Szóval a cefrézéskor a pektinbontó az első (ha esetleg savazol is, akkor azt követően), ami a cefrébe kerül, közvetlenül az aprítás, pépesítés után. Így minél előbb kifejtheti hatását.

Mi a Kokoferm Kft. cefrézési segédanyagait használjuk és elégedettek vagyunk velük. Ár-érték aránya jó és könnyen hozzá lehet jutni (gazdaboltok vagy www.harmathker.hu). Ők a Lallzyme HC nevű pektinbontót forgalmazzák.

  • Zacskós kiszerelésben kapható.
  • Egy zacskó 500 kg cefréhez elegendő. (2 g/100 kg)
  • Előzetes hideg vízben oldás után keverhető a cefrébe. (2 g-ot 2 dl vízben feloldva)

 

Pektinbontó pálinka készítéséhez

Pálinkafőzés bérfőzdénkben

Pálinkáink német, Müller típusú aromatornyos lepárlóberendezéseken készülnek. Az erősítőtoronyban végbemenő többszörös kondenzáció már egyetlen főzéssel kellően felerősíti az alkoholtartalmat és gazdag aromákat, illóanyagokat visz át párlatba.

Főzőmesterünk, Szilárd célja, hogy a lepárlás során a gyümölcsre leginkább jellemző aromákat nyerje ki a cefréből az alkohollal együtt.

A finomítás 3 szakaszának (elő-, közép- és utópárlat) elkülönítése nagy tapasztalatot kíván. A tiszta pálinkát a középpárlati rész adja. Ennek elválasztását úgy kell meghatározni, hogy a pálinkába elegendő íz és aroma kerüljön, de a nem kívánt komponensek kimaradjanak.

Nagy Szilárd főzőmester

Időpontfoglalás

Amikor a gyümölcsöt összeszedtétek és hordóba került, keressetek minket egyből főzési időpont miatt. Ugyanis, ha a cefre elkészült, javasolt a mielőbbi főzése.

Tel.: +36 30 989 3711 Email: fozde@retipalinkahaz.hu

Ha meg szeretnétek nézni a főzési folyamatot, arra is van lehetőség előre leegyeztetett reggeli időpontokban.

Réti Gasztromagazin

Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel

Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek

Igen, érdekel!
  • “TOMI ROCKY” GIN BOX

    12.500 Ft (bruttó)
  • TOMI ROCKY GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

    “TOMI ROCKY” GIN 40% 500ml (fél liter)

    10.500 Ft (bruttó)
  • Sárgabarack pálinka

    Sárgabarack pálinka 500ml (fél liter)

    11.000 Ft (bruttó)
  • R2 GIN

    R2 GIN 40% 500ml (fél liter)

    6.600 Ft (bruttó)
  • Irsai Olivér szőlőpálinka 500ml

    Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)

    7.800 Ft (bruttó)
  • R1 GIN

    R1 GIN 40% 500ml (fél liter)

    6.600 Ft (bruttó)
  • Réti cigánymeggy pálinka

    Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)

    7.800 Ft (bruttó)
  • R3 GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

    R3 GIN 40% 500ml (fél liter)

    6.600 Ft (bruttó)
  • R1 GIN 100ml és krémdezodor 15ml BOX - Réti Pálinka és GIN

    GINSZERELEM csomag 2. 1 db 100 ml-es GIN és 1 db 15ml-es krémdezodor BOX

    3.400 Ft (bruttó)
  • Ismerkedős MINI R1 GIN nyár és &T Tonik

    ISMERKEDŐS MINI R1 GIN (nyár) + &T Tonik

    2.800 Ft (bruttó)
Céges ajándék partnereidnek

Céges ajándék partnereidnek

Céges ajándék a partnereknek Közeleg az év vége! Itt az ideje, hogy beszerezd a céges ajándékokat partnereidnek! Rendelj Réti Gindobozt év végére céges partnereidnek! Nem kell mást tenned, csak küldj ÜZENETET! iroda@retipalinkahaz.hu Mit ajándékozz? Érdemes egy-két...

A pálinkán túl: Koktél alapok

A pálinkán túl: Koktél alapok

A tartalomból: Koktélkészítés otthon - Kifogások A koktél szó története Koktélfajták A világ legnépszerűbb koktéljai 2021 A magyar trendek Koktél: Játék felnőtteknek Koktélkészítés otthon - Csak elkezdeni nehéz Ha veszed a bátorságot, kilépsz a komfortzónádból és a...

Barack, a legdrágább pálinkánk – miért is?

Barack, a legdrágább pálinkánk – miért is?

Sárgabarack, a legdrágább pálinkánk - miért is? A bolti pálinka drága Sokszor halljuk főleg magánfőzőktől, bérfőzetőktől, hogy miért olyan drága a pálinka a boltokban? Hiszen már a főzést terhelő adót is eltörölték. Először e tekintetben tegyük tisztába a dolgokat! A...

Pin It on Pinterest