Nyaralás=Pihenés

Ha megkérdeznek, hogy mi jut eszedbe a nyaralásról, nagy a valószínűsége, hogy a pihenés szó az elsők között lesz.

A pihenés sokaknak jelenti azt is, hogy ilyenkor nem főznek, hanem élvezik, hogy kiszolgálják őket.

Ha viszont nem hotelben nyaralsz fél- vagy teljes panziós ellátással és étteremben sem akarsz vagy tudsz minden nap enni, akkor a konyha felszereltsége nem elhanyagolható szempont a választásnál.

Milyen egy vendégház tökéletes konyhája?

1. Ne legyen elszigetelt

Ha nyaralsz, nem egymagadban akarsz főzőcskézni. Ha baráti társasággal érkeztek a vendégházba, akkor gyakran többen együtt (nem okvetlenül csak a nők) vállalják magukra az ételkészítési feladatokat. A több embernek nagyobb hely kell a konyhában. Emellett teljesen más érzés úgy dolgozni, ha közben az egész társaság körülötted van. Nem maradsz le a jó poénokról.🤣

A Réti Vendégház konyhájában a konyha, az előtér és a nappali sincsen elválasztva ajtóval, így a nappaliban zajló beszélgetéseket is hallhatjátok a konyhából.

A falak elhelyezkedéséből adódóan valamint a két konyhaablaknak és a páraelszívónak köszönhetően a szagok nagy része a nappalin kívül marad.

Zanussi mosogatógép a Réti Vendégházban

2. Legyenek megfelelő háztartási gépek a főzéshez

A hűtő és a tűzhely a legtöbb helyen alaptartozék. A fagyasztó hasznos tud lenni, ha nem akartok sok időt tölteni a konyhában, ezért lefagyasztott készételeket is visztek a nyaralásra.

A tűzhely a vendégházunkban elektromos működésű érintővezérlésű főzőlappal és többfunkciós sütővel. Ha pizzát vagy melegszendvicset kívántok meg, nincs akadálya.

A mikrohullámú sütő a kisgyerekes családoknál életet ment, mert akár a bébiétel vagy egy pohár kakaó is megmelegíthető vele pillanatok alatt.

Ha mi nyaralni megyünk a kávéfőző az egyik elsődleges szempont. Enélkül talán nem is indulna el a reggel.😉Egyszerűen kezelhető kávéfőzőt kerestünk a vendégek számára, amivel normális minőségű kávé készíthető. A Nespresso márkára esett a választásunk. Ehhez a típushoz, könnyen és nem túl drágán beszerezhetők a kapszulák is.

Nagyobb társaságoknál a mosogatógép biztos nagy örömet okoz majd. Hiszen ki akarja a nyaralását kényszerű mosogatással tölteni.

Még két konyhai berendezést találtunk lényegesnek a házba: egy vízforralót tea készítéséhez és egy kenyérpirítót.

Éles kések a vendégház konyhájában

3. A főzéshez szükséges alapkellékek

  • Használható edények fedővel: a hangsúly a használhatóságon van
  • Éles kés: borzasztó, amikor egy életlen késsel kell nyeszetelni a húst a bográcsozáshoz
  • Szűrő, tölcsér, sajtreszelő, fakanalak: a pizza és a makaróni reszelt sajt nélkül mit sem ér
  • Alapvető fűszerek, főzési alapanyagok: só, bors, paprika, cukor, olaj, olivaolaj salátához, ecet, liszt
Étkészlet a konyhában nyaraláskor

4. Étkezés szükséges eszközök

  • Étkészlet: tányérok minden méretben, mélytál levesnek, lapos tálak húsoknak
  • Evőeszközök: normális minőségben, nem a nagymama házából örökölt darabok, amiket nem szívesen teszel a szádba
  • Kiszedők: merőkanál és társai
Réti Pálinkás poharak

,5. Italokhoz alapvető dolgok

  • Poharak: vizes, boros, sörös, PÁLINKÁS (vizespohárból pálinkát inni nagyon rossz😝)
  • Kancsó
  • Jégkockatartó: a Réti Ginekhez kihagyhatatlan!!!
  • Kávékapszula: minden vendégnek biztosítunk térítés ellenében a kávéfőzőhöz, de mivel előre elmondjuk, milyen kapszula szükséges, már eleve így lehet készülni. Ha valaki ragaszkodik a filteres hosszú kávéhoz, ilyen kávéfőzőt is tudunk biztosítani.
  • Dugóhúzó és sörnyitó
  • Tea, kakaópor: mindig van a vendégház alapkészletében pár darab, ha elfelejtettétek volna.
Jégkocka a Réti Ginekhez

6. Tisztítószerek, csomagolóanyagok

  • Mosogatószer és mosogatógép tabletta
  • Konyhai tisztítószer: a tisztaság még a nyaralás alatt sem árt és a vendégházak íratlan szabálya is az, hogy távozáskor rendezett állapotot hagyjunk magunk után
  • Szivacsok, törlökendők és konyharuha
  • Alufólia, folpack, sütőpapír
  • Szalvéta, papírtörlő
  • Szemeteszsák: külön a konyha hulladékoknak és a szelektíven gyűjthető szemeteknek (műanyag, alumínium, papír és üveg)
Tisztítószerek a Réti Vendégházban

Réti Gasztromagazin

Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel

Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek

Igen, érdekel!
Visszatérő vendég falunkban a gólya

Visszatérő vendég falunkban a gólya

A gólya ugyan félénk állat, mégis mindig az emberek szomszédságát keresve rak fészket. A tavasz kezdetén sokszor olvashatod, hallhatod a híradásokban, ha egy faluba visszatérnek a gólyák. Miért ez a nagy öröm? A gólyát régen a magyarok szerencsehozó madárnak...

Tudtad? – Miből készültek az első párlatok Magyarországon?

Tudtad? – Miből készültek az első párlatok Magyarországon?

A Válasz: BORBÓL Ha már a múlt héten a hagyományos pálinkákat említettük, nézzük meg valójában miből készültek kezdetben a pálinkák, párlatok hazánkban. Írásos emlékek alapján az 1300-as évek elején Károly Róbert királyunk feleségének, Erzsébet királynénak a...

Ginkóstolás – Kóstold a gint profi módon!

Ginkóstolás – Kóstold a gint profi módon!

Mitől más? Ha röviden szeretnénk arra válaszolni, hogy miben tér el a gin kóstolása mondjuk egy bórkóstolástól, akkor az az, hogy ha egy ginről mondjuk, hogy kakaós ízeket érzünk benne, akkor az akár ténylegesen benne is lehet a termékben, nemcsak úgy érződik, olyan...

Újranyitás a Réti Vendégházban

Újranyitás a Réti Vendégházban

Nyitás a szálláshelyeken  Az éttermek teraszai után a szálláshelyek május elsejétől a szálláshelyek is újra látogathatók az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek. A Réti Vendégház a tavaszi nagytakarítás után május 6-ától nyitja újra kapuit. Lássuk, hogy a szálláshelyek...

Szólj hozzá!

ut luctus Praesent dolor quis, Phasellus sit pulvinar eleifend

Pin It on Pinterest