Nyaralás=Pihenés

Ha megkérdeznek, hogy mi jut eszedbe a nyaralásról, nagy a valószínűsége, hogy a pihenés szó az elsők között lesz.

A pihenés sokaknak jelenti azt is, hogy ilyenkor nem főznek, hanem élvezik, hogy kiszolgálják őket.

Ha viszont nem hotelben nyaralsz fél- vagy teljes panziós ellátással és étteremben sem akarsz vagy tudsz minden nap enni, akkor a konyha felszereltsége nem elhanyagolható szempont a választásnál.

Milyen egy vendégház tökéletes konyhája?

1. Ne legyen elszigetelt

Ha nyaralsz, nem egymagadban akarsz főzőcskézni. Ha baráti társasággal érkeztek a vendégházba, akkor gyakran többen együtt (nem okvetlenül csak a nők) vállalják magukra az ételkészítési feladatokat. A több embernek nagyobb hely kell a konyhában. Emellett teljesen más érzés úgy dolgozni, ha közben az egész társaság körülötted van. Nem maradsz le a jó poénokról.🤣

A Réti Vendégház konyhájában a konyha, az előtér és a nappali sincsen elválasztva ajtóval, így a nappaliban zajló beszélgetéseket is hallhatjátok a konyhából.

A falak elhelyezkedéséből adódóan valamint a két konyhaablaknak és a páraelszívónak köszönhetően a szagok nagy része a nappalin kívül marad.

Zanussi mosogatógép a Réti Vendégházban

2. Legyenek megfelelő háztartási gépek a főzéshez

A hűtő és a tűzhely a legtöbb helyen alaptartozék. A fagyasztó hasznos tud lenni, ha nem akartok sok időt tölteni a konyhában, ezért lefagyasztott készételeket is visztek a nyaralásra.

A tűzhely a vendégházunkban elektromos működésű érintővezérlésű főzőlappal és többfunkciós sütővel. Ha pizzát vagy melegszendvicset kívántok meg, nincs akadálya.

A mikrohullámú sütő a kisgyerekes családoknál életet ment, mert akár a bébiétel vagy egy pohár kakaó is megmelegíthető vele pillanatok alatt.

Ha mi nyaralni megyünk a kávéfőző az egyik elsődleges szempont. Enélkül talán nem is indulna el a reggel.😉Egyszerűen kezelhető kávéfőzőt kerestünk a vendégek számára, amivel normális minőségű kávé készíthető. A Nespresso márkára esett a választásunk. Ehhez a típushoz, könnyen és nem túl drágán beszerezhetők a kapszulák is.

Nagyobb társaságoknál a mosogatógép biztos nagy örömet okoz majd. Hiszen ki akarja a nyaralását kényszerű mosogatással tölteni.

Még két konyhai berendezést találtunk lényegesnek a házba: egy vízforralót tea készítéséhez és egy kenyérpirítót.

Éles kések a vendégház konyhájában

3. A főzéshez szükséges alapkellékek

  • Használható edények fedővel: a hangsúly a használhatóságon van
  • Éles kés: borzasztó, amikor egy életlen késsel kell nyeszetelni a húst a bográcsozáshoz
  • Szűrő, tölcsér, sajtreszelő, fakanalak: a pizza és a makaróni reszelt sajt nélkül mit sem ér
  • Alapvető fűszerek, főzési alapanyagok: só, bors, paprika, cukor, olaj, olivaolaj salátához, ecet, liszt
Étkészlet a konyhában nyaraláskor

4. Étkezés szükséges eszközök

  • Étkészlet: tányérok minden méretben, mélytál levesnek, lapos tálak húsoknak
  • Evőeszközök: normális minőségben, nem a nagymama házából örökölt darabok, amiket nem szívesen teszel a szádba
  • Kiszedők: merőkanál és társai
Réti Pálinkás poharak

,5. Italokhoz alapvető dolgok

  • Poharak: vizes, boros, sörös, PÁLINKÁS (vizespohárból pálinkát inni nagyon rossz😝)
  • Kancsó
  • Jégkockatartó: a Réti Ginekhez kihagyhatatlan!!!
  • Kávékapszula: minden vendégnek biztosítunk térítés ellenében a kávéfőzőhöz, de mivel előre elmondjuk, milyen kapszula szükséges, már eleve így lehet készülni. Ha valaki ragaszkodik a filteres hosszú kávéhoz, ilyen kávéfőzőt is tudunk biztosítani.
  • Dugóhúzó és sörnyitó
  • Tea, kakaópor: mindig van a vendégház alapkészletében pár darab, ha elfelejtettétek volna.
Jégkocka a Réti Ginekhez

6. Tisztítószerek, csomagolóanyagok

  • Mosogatószer és mosogatógép tabletta
  • Konyhai tisztítószer: a tisztaság még a nyaralás alatt sem árt és a vendégházak íratlan szabálya is az, hogy távozáskor rendezett állapotot hagyjunk magunk után
  • Szivacsok, törlökendők és konyharuha
  • Alufólia, folpack, sütőpapír
  • Szalvéta, papírtörlő
  • Szemeteszsák: külön a konyha hulladékoknak és a szelektíven gyűjthető szemeteknek (műanyag, alumínium, papír és üveg)
Tisztítószerek a Réti Vendégházban

Réti Gasztromagazin

Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel

Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek

Igen, érdekel!
Barack, a legdrágább pálinkánk – miért is?

Barack, a legdrágább pálinkánk – miért is?

Sárgabarack, a legdrágább pálinkánk - miért is? A bolti pálinka drága Sokszor halljuk főleg magánfőzőktől, bérfőzetőktől, hogy miért olyan drága a pálinka a boltokban? Hiszen már a főzést terhelő adót is eltörölték. Először e tekintetben tegyük tisztába a dolgokat! A...

A tökéletes barackpálinka titka

A tökéletes barackpálinka titka

Mi a tökéletes barackpálinka titka? Tökéletes aroma Első feladat, hogy tisztázzuk, neked milyen ízvilág jut eszedbe, ha a tökéletes sárgabarackpálinkára gondolsz? Az elegáns, könnyed, virágos, barackjoghurtos illat és íz az, amit elvársz? Vagy inkább nagymamád...

Cefrézési útmutató kezdőknek INGYEN

Cefrézési útmutató kezdőknek INGYEN

Tanulj meg cefrézni! Cefrézési útmutató kezdőknek INGYEN!   Szereted a pálinkát? Ehhez szeretnéd a cefrét magad elkészíteni? - Amiben a saját munkád is benne van, annak nincs párja:) Vagy csak nem szeretnéd, ha a kertedben található gyümölcsök kárba vesznének? -...

Szólj hozzá!

Pin It on Pinterest