+36 20 959 6322, +36 20 219 8835

retipalinka@gmail.com

Pálinkafőzés

Szeretnél a saját kertedben termett gyümölcsből pálinkát készíteni?  Hozzánk bátran fordulhatsz.

Kis mennyiség kifőzését is vállaljuk: csak külön kifőzve, más cefréjével össze nem keverve.

Legfontosabb: a cefrézés

Jó minőségű pálinka csak megfelelően elkészített cefréből főzhető. A cefrébe mindig az egészséges, érett gyümölcsöket válogassátok. Azokat, amiket magatok is szívesen megennétek.

Cefrézés lépései: mosás, magozás, aprítás, gyümölcshús elfolyósítás és maga az erjesztés.

időpontfoglalás

Amikor a gyümölcsöt összeszedtétek és hordóba került, keressetek minket egyből főzési időpont miatt. Ugyanis, ha a cefre elkészült, javasolt a mielőbbi főzése.

Tel.: +36 20 959 6322, +36 20 219 8835 Email: retipalinka@gmail.com

lepárlás

Pálinkáink német, aromatornyos lepárlóberendezéseken készülnek. Az erősítőtoronyban végbemenő többszörös kondenzáció már egyetlen főzéssel kellően felerősíti az alkoholtartalmat és gazdag aromákat, illóanyagokat visz át párlatba.

Főzőmesterünk célja, hogy a lepárlás során a gyümölcsre leginkább jellemző aromákat nyerje ki a cefréből az alkohollal együtt.

A finomítás 3 szakaszának (elő-, közép- és utópárlat) elkülönítése nagy tapasztalatot kíván. A tiszta pálinkát a középpárlati rész adja. Ennek elválasztását úgy kell meghatározni, hogy a pálinkába elegendő íz és aroma kerüljön, de a nem kívánt komponensek kimaradjanak.

pinit fg en rect red 28