+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

Könyv

rólunk

Vállalkozásunk középpontjában a lepárlással készült szeszesitalok állnak:

Pálinka, Gin és Rum.

Kézműves manufaktúránk a nyugati határ közelében, Fertő-Hanság Nemzeti Park szélén, a Győrtől 35 km-re fekvő Tárnokrétiben található.

Termékeink 2 német Müller típusú „AROMAT” erősítőfeltéttel ellátott lepárlóberendezésen készülnek.

A pálinka igazi Hungarikum, mi magyarok büszkék lehetünk rá.

Az alkoholok között a pálinka az egyik legjobb választás.

Miért mondjuk ezt?

  • 100 %-ban gyümölcsből készül, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, egyéb aromákat.
  •  Szénhidrát nincs benne, mivel erjedéskor a gyümölcs cukortartalmából alkohol keletkezik.

Egy pohár pálinka a nap végén a lelki egészséget is elősegítheti.

2 dolgot érdemes szem előtt tartani: a minőséget és a mértéket.

A pálinka a mindennapok itala, de ajándéknak is tökéletes.

Különösen ajánlott külföldieknek, mint magyar specialitás és külföldön élő magyaroknak nosztalgiázáshoz.

A gin egy könnyű, frissítő ital, ízeiben tele izgalmas lehetőségekkel.

  • Leggyakrabban nem önmagában, hanem tonikkal, citrusokkal és sok jéggel fogyasztják gintoniknak elkészítve. Ebben a formában igazi nyári frissítő.
  • A hidegebb napokra forró változatban, forralt gin formájában fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal igazi lélekmelegtő.

A gin elmaradhatatlan összetevője a boróka, de a különlegességet a többi alapanyag adja. 

A pontos összetétel és arányok a ginfőzdék szigorúan őrzött titkai, de mi a Réti ginek esetében a legfontosabb ízaromákat mindig eláruljuk nektek.

Az egyedülálló aromájú magyar gyümölcsök mindegyik ginváltozatunkban kiemelt szerepet kapnak.

A Réti Ginek a London dry gin kategóriát képviselik, azaz német Müller típusú lepárlóberendezésünkön újradesztilláltak a lehető legtisztább íz elérése érdekében. Természetes növényi alkotóelemeit még a desztilláció előtt adjuk hozzá, azt követően semmilyen hozzáadott anyagot nem kap. Édesítőszert, mesterséges anyagokat nem tartalmaz.

A Réti Rumok német Müller típusú “AROMAT” erősítő feltéttel ellátott ún. aromatornyos lepárló berendezésünkön készülnek.

Ahogy a neve (Aromat) is mutatja, az alapanyag (esetünkben a cukornád) finom és különleges aromái varázsolhatók elő vele.

Az alapanyagul szolgáló Dél-Amerikából érkező cukornádmelaszon kívül semmilyen hozzáadott anyagot nem kap, így utólagos édesítőszereket sem.

A kézműves pálinka, gin, rum ajándéknak is ideális választás, a többféle ízből mindenkinek találhatunk megfelelőt. Különleges ajándékdobozainkkal szeretnénk segíteni nektek, hogy ötletes meglepetést adhassatok szeretteiteknek. 

Nemcsak saját pálinkát készítünk, hanem másnak is vállalunk pálinkafőzést, ha összegyűjti a kertjében termett gyümölcsöt. A kezdő cefrekészítőket tanácsokkal látjuk el a minőség javítása céljából.

 

A pálinkaház mellett működő vendégházunkban is megkóstolhatjátok termékeinket, ha nálunk töltitek pihenéseteket. 

Csapatunk

Gondolhatnátok, hogy a pálinka és gin készítéséhez sok ember kell, minden folyamatra külön munkatárs. Ez talán a nagyoknál így is működik, de egy kis kézműves főzdében egészen biztosan nem.

Nálunk a csapat egészen pontosan három főt takar.

A központi ember ki más lehetne, mint maga a főzőmester, Szilárd. Az ő gyakorlati tudása, rutinja nélkül nélkülözhetetlen. Emellett ő az ötletgyáros is.

Felesége, Viktória felel a gyümölcsbeszerzésért, a cefrézési folyamatokért. Hozzá tartozik az adminisztráció, ügyfélszolgálat is.

Aki már megfordult személyesen is nálunk, egészen biztosan ismeri csapatunk harmadik tagját, Zsoltit. Ő a mindenes. Segítségével készíti elő Szilárd a bérfőzetők alapanyagait a lepárlásra. A karbantartási feladatok és a kerti munkák tartoznak még hozzá.

Így telik az élet kis kézműves manufaktúránkban. Az biztos, hogy nem unatkozunk. De a sok munka mellett a csapategység erősítésére is figyelünk.

Péntekenként munka után egy közös pálinkával, gintonikkal vagy rumos koktéllal zárjuk a hetet.

Bátran ajánljuk kipróbálásra nektek is:)

Mi

Év tapasztalat

Fajta Íz

Bérfőzető

Győr Város Pálinkája Cím

Történetünk

^

2008 nyara

A pálinkaház ötletének megszületése

2008 nyarán barátainkkal egy hetet a Balaton partján töltöttünk. Az ott töltött napok alatt ellátogattunk egy pálinkaházba is, amit egy német házaspár vezette nagy szakértelemmel és német precizitással. Éteri tisztaság, finom illat és egy gyönyörű sárgaréz gép fogadott minket. Ezt a szép nyári emléket szerettük volna saját pálinkafőzdénkben is megvalósítani. Családi vállalkozásunk egy régi magtárépületet újított fel erre a célra. A berendezés ugyanaz a német „Müller” gyártmány, amit a Balaton partján láttunk, de teljes egészében a mi igényeinknek és adottságainknak megfelelő kialakítással.

^

2009 november

A pálinkaház indulása, a bérfőzés megkezdése

2009-ben indult vállalkozásunk kezdetben bérfőzdeként működött. A környékbeliek gyümölcseiből készítettünk pálinkát. Különlegességnek számított, hogy mi még akkor is külön főztük és főzzük ki a mai napig a hozzánk érkezők cefréjét, ha csak kis mennyiséget sikerült összegyűjteniük. 

^

2013 nyara

Elkészült vendégházunk

2013 nyarán elkészült vendégházunk is, a főzde mellett található régi földesúri birtok lakóépületének renoválásával. Az épület 3 szobás, 12-14 férőhellyel. Ideális hely családok, baráti társaságok kikapcsolódására.

^

2014

Saját termékeink: a Réti Pálinkák

2014-ben újabb lepárlóberendezést vásároltunk és az összegyűlt tapasztalatok alapján elkészítettük első saját pálinkáinkat. A gyümölcsöket részben saját gyümölcsösünkben termeljük, részben a környékbeli gazdáktól vásároljuk. Mára már széles termékpalettával rendelkezünk, de elsődleges szempontunk, hogy azokból a gyümölcsökből készítsünk pálinkát, amik lekvárnak is kiválóak. Hosszú távú együttműködésre törekszünk és csak a legjobb minőséggel elégszünk meg.

^

2015

1. Győr Város Pálinkája díj

2015 szeptemberében fennállásunk során először részt vehettünk a VIII. Győri Pálinkafesztiválon, ahol Irsai Olivér szőlőpálinkánk lett Győr Város Pálinkája.

^

2016

2. Győr Város Pálinkája díj

2016-ban másodszorra is mi nyertünk a Győri Pálinkafesztiválon, amire cigánymeggy pálinkával neveztünk.

^

2017

3. Győr Város Pálinkája díj

Sikerült, ami addig senkinek sem.  Egymás után háromszor vehettük át a Győr Város Pálinkája díjat. 2017-ben egy különleges párosítás, birs-alma vegyespálinka bizonyult a legjobbnak.

^

2018-2019

Bérfőzetők tanítása, pálinkakóstolók

Folytatjuk a megkezdett munkát. Figyeljük a legújabb módszereket a minőségi pálinka készítésében. Bérfőzetőinket is folyamatosan tájékoztatjuk a témában. Vendégházunk egész évben nyitva áll a kikapcsolódásra vágyóknak különböző csomagajánlatokkal, pálinkakóstolóval. Pálinkáinkat egyedi ajándékcsomagokban kínáljuk, hogy az öröm garantált legyen.

^

2020

Ginkészítés kezdetei: R1 és R2 GIN

2020-ban ismerkedtünk meg a ginkészítéssel. Ebben az évben rögtön két ginnel jelentünk meg. A sort az R1 GIN nyitotta, citromos-bodzavirágos jegyekkel. Az ősszel megjelenő R2 Gin Irsai Olivér szőlővel készült.

^

2021

Téli R3 GIN, Tesztgyőztes az R2 GIN

2021 elején az R3 Gin révén elkészült a Réti Ginkollekció harmadik tagja is, amiben télies gyümölcsök: füge, alma, narancs és a fahéj dominálnak. Így az évszakoknak megfelelően már 3 különböző ízvilágú ginből választhattok. Italaink szezononként limitált darabszámban készülnek. 2021 májusában R2 Ginünk a Vince Magazin tesztjén a legjobb hazai ginnek bizonyult.

^

2021 Karácsony

„TOMI ROCKY” Gin – TÁMOGATÓI GIN

A piacon egyedülálló kezdeményezéssel jelentkeztünk, egy  „támogatói” ginnel. A „TOMI ROCKY” GIN megvásárlásával Magyarország egyetlen láb nélküli nyíltvízi paraúszója, Patkás Tamás, „TOMI ROCKY” álmának megvalósulását segítettük.  Az eladásból számazó bevétellel az ő álmát, a san francisco-i Alcatraz-úszást támogattuk.

^

2022. április 24.

„TOMI ROCKY” Gin – ELFOGYOTT!

Tomi Rocky utolsó üvegeket meghirdető posztja után pár perccel az összes maradék „TOMI ROCKY” GIN gazdára talált. Köszönjük a támogatásotokat, aminek segítségével megvalósulhat TOMI ROCKY álma, a san francisco-i Alcatraz úszás!

^

2022. május

VIPERA GIN

A gint a Fertő-Hanság Nemzeti Park védett állata, a Rákosi Vipera ihlette. A Hanságban töltött napok emlékét zártuk a palackokba, megalkotva a vidék tökéletes ajándékát az ide utazók számára. Hűsítő hatású összetevőivel (birs és gyömbér) igazi felfrissülést hoz a meleg nyári napokba.

^

2022. augusztus 29.

„TOMI ROCKY” megcsinálta!

Mikor az álmok valóra válnak! TOMI ROCKY álma, a san francisco-i Alcatraz-úszás vált valóra 2022. agusztus 29-én délután! Sikeresen teljesítette a nehéz és veszélyes úszást: a híres Alcatraz börtönszigetről kiússzon San Francisco partjáig. Büszkék vagyunk teljesítményére és hogy segíthettük álma elérését.

^

2022. szeptember

R4 GIN, az évszakkollekció utolsó tagja

A „TOMI ROCKY” Gin ugyan elfogyott, de teljesítménye tiszteletére az akkor kitalált receptúrát nem hagytuk a feledés homályába veszni. Az eredeti összetevőkön, arányokon végzett apróbb módosítások után elkészül az R4 GIN, évszakkollekciónk utolsó tagja. A cigánymeggy, cseresznye és vanília felhasználásával készült gin a nyarat idézi.

^

2022. szeptember

Fertő-Hanság Nemzeti Park védjegy

Fertő-Hanság Nemzeti Parki Termék védjegyet kapott 2 Réti Pálinkánk: a Főzőmester kedvenc szilvapálinkája és a Vilmoskörte pálinka. A védjegy célja a Fertő-Hanság Nemzeti Park természetvédelmi területén működő helyi vállalkozások támogatása, az itteni termékek megbecsültségének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a természetvédelmi és gazdasági együttműködések támogatása, a környezettudatosság növelése.

^

2022. november

Réti SZIRÉN Rum

Szirénekhez hasonló vonzerővel bíró csábító fehér rum a karácsonyi ünnepekre. Egy ital, ami már látványában is fogyasztásra csábít. Dél-Amerikából érkező alapanyagból, nagy precizitást követelő előállítási technológiával készült. A cukornád melaszon kívül semmilyen hozzáadott anyagot nem kap, így utólagos édesítőszereket sem.

Amire büszkék vagyunk

– a „Győr Város Pálinkája” díjainkra, mert itt profi pálinkafőző mesterek találták 3 egymást követő évben 3 különböző fajtájú pálinkánkat a legjobbnak,

– arra, hogy támogatói „TOMI ROCKY” ginünknek köszönhetően segíthettünk megvalósítani egy parasportoló álmát,

– arra, hogy Főzőmester kedvenc szilva- és Vilmoskörte pálinkánk Fertő-Hanság Nemzeti Parki Termék védjegyet kapott, így képviselheti vidékünket, a Hanság régióját.

– arra, amikor pálinkakóstoló alkalmával a vendég megismeri, milyen pálinkát iszik, mert annak olyan illata és íze van, mint a gyümölcsnek, amiből készült,

– arra, hogy a saját gyümölcsökön kívül igyekszünk a környékről, helyi termelőktől, állandó parnerektől vásárolni a lehető legjobb minőségű gyümölcsöt.

– a mintegy 2500 bérfőzetőre, akik közül szép számban vannak az állandóan visszatérő törzsfőzetők.

pinit fg en rect red 28