rólunk

Vállalkozásunk középpontjában a pálinka áll.

Szerintünk az alkoholok közt a pálinka a legjobb választás.

100 %-ban gyümölcsből készül, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, egyéb aromákat.

 Szénhidrát nincs benne, mivel erjedéskor a gyümölcs cukortartalmából alkohol keletkezik. 

2 dolgot érdemes szem előtt tartani: a minőséget és a mértéket.

A minőségre az előállítás minden fázisában személyesen figyelünk.

A kellő mértéket saját magatok tudjátok kitapasztalni, de egy pohár pálinka a nap végén a lelki egészséget is elősegítheti.

A pálinka ajándéknak is ideális választás, a többféle ízből mindenkinek találhatunk megfelelőt. Különleges ajándékdobozainkkal szeretnénk segíteni nektek, hogy ötletes meglepetést adhassatok szeretteiteknek. 

Nemcsak saját pálinkát készítünk, hanem másnak is vállalunk pálinkafőzést, ha összegyűjti a kertjében termett gyümölcsöt. A kezdő cefrekészítőket tanácsokkal látjuk el a minőség javítása céljából.

 

A pálinkaház mellett működő vendégházunkban is megkóstolhatjátok termékeinket, ha nálunk töltitek pihenéseteket. 

Csapatunk

Családi vállalkozásunk tagjai: Jankovits Ferenc, Jankovits Ferencné Erzsébet, Nagy Szilárd, Nagy Szilárdné Jankovits Viktória és Gősi Zsolt.

Nálunk mindenki ért mindenhez egy kicsit. Besegítünk egymásnak, ha szükséges, de azért megvan a magunk szakterülete.

Szilárd főzi a pálinkát, az értékesítés és a szálláshely hozzám (Viktória) tartozik.

Szüleim, ugyan már nyugdíjasok, de rájuk is számíthatunk még.

Év tapasztalat

Fajta Íz

Bérfőzető

Győr Város Pálinkája Cím

Történetünk

^

2008 nyara

A pálinkaház ötletének megszületése

2008 nyarán barátainkkal egy hetet a Balaton partján töltöttünk. Az ott töltött napok alatt ellátogattunk egy pálinkaházba is, amit egy német házaspár vezette nagy szakértelemmel és német precizitással. Éteri tisztaság, finom illat és egy gyönyörű sárgaréz gép fogadott minket. Ezt a szép nyári emléket szerettük volna saját pálinkafőzdénkben is megvalósítani. Családi vállalkozásunk egy régi magtárépületet újított fel erre a célra. A berendezés ugyanaz a német „Müller” gyártmány, amit a Balaton partján láttunk, de teljes egészében a mi igényeinknek és adottságainknak megfelelő kialakítással.

^

2009 november

A pálinkaház indulása, a bérfőzés megkezdése

2009-ben indult vállalkozásunk kezdetben bérfőzdeként működött. A környékbeliek gyümölcseiből készítettünk pálinkát. Különlegességnek számított, hogy mi még akkor is külön főztük és főzzük ki a mai napig a hozzánk érkezők cefréjét, ha csak kis mennyiséget sikerült összegyűjteniük. 

^

2013 nyara

Elkészült vendégházunk

2013 nyarán elkészült vendégházunk is, a főzde mellett található régi földesúri birtok lakóépületének renoválásával. Az épület 3 szobás, 12-14 férőhellyel. Ideális hely családok, baráti társaságok kikapcsolódására.

^

2014

Saját termékeink: a Réti Pálinkák

2014-ben újabb lepárlóberendezést vásároltunk és az összegyűlt tapasztalatok alapján elkészítettük első saját pálinkáinkat. A gyümölcsöket részben saját gyümölcsösünkben termeljük, részben a környékbeli gazdáktól vásároljuk. Mára már széles termékpalettával rendelkezünk, de elsődleges szempontunk, hogy azokból a gyümölcsökből készítsünk pálinkát, amik lekvárnak is kiválóak. Hosszú távú együttműködésre törekszünk és csak a legjobb minőséggel elégszünk meg.

^

2015

1. Győr Város Pálinkája díj

2015 szeptemberében fennállásunk során először részt vehettünk a VIII. Győri Pálinkafesztiválon, ahol Irsai Olivér szőlőpálinkánk lett Győr Város Pálinkája.

^

2016

2. Győr Város Pálinkája díj

2016-ban másodszorra is mi nyertünk a Győri Pálinkafesztiválon, amire cigánymeggy pálinkával neveztünk.

^

2017

3. Győr Város Pálinkája díj

Sikerült, ami addig senkinek sem.  Egymás után háromszor vehettük át a Győr Város Pálinkája díjat. 2017-ben egy különleges párosítás, birs-alma vegyespálinka bizonyult a legjobbnak.

^

Napjainkban

Folytatjuk a megkezdett munkát. Figyeljük a legújabb módszereket a minőségi pálinka készítésében. Bérfőzetőinket is folyamatosan tájékoztatjuk a témában. Vendégházunk egész évben nyitva áll a kikapcsolódásra vágyóknak különböző csomagajánlatokkal, pálinkakóstolóval. Pálinkáinkat egyedi ajándékcsomagokban kínáljuk, hogy az öröm garantált legyen. Elindult a Réti Gasztroklub a tudatos pálinkafogyasztás népszerűsítésére.

Amire büszkék vagyunk

– a “Győr Város Pálinkája” díjainkra, mert itt profi pálinkafőző mesterek találták 3 egymást követő évben 3 különböző fajtájú pálinkánkat a legjobbnak,

– a mintegy 2500 bérfőzetőre, akik közül szép számban vannak az állandóan visszatérő törzsfőzetők,

– arra a mondatra, amit a nálunk megszálló kisgyerekek szájából szokott elhangozni: “Anyu, ne menjünk haza. Én itt szeretnék lakni.”

– arra, amikor pálinkakóstoló alkalmával a vendég megismeri, milyen pálinkát iszik, mert annak olyan illata és íze van, mint a gyümölcsnek, amiből készült,

– arra, hogy a saját gyümölcsökön kívül igyekszünk a környékről, helyi termelőktől, állandó parnerektől vásárolni a lehető legjobb minőségű gyümölcsöt.

Praesent fringilla ut ipsum ut libero

Pin It on Pinterest