Pálinkafőző

Pálinkafőzés

Szeretnél a saját kertedben termett gyümölcsből pálinkát készíteni?  Hozzánk bátran fordulhatsz.

Kis mennyiség kifőzését is vállaljuk: csak külön kifőzve, más cefréjével össze nem keverve.

Bérfőzés folyamata e1592904189801
Cefrézés3

Legfontosabb: a cefrézés

Jó minőségű pálinka csak megfelelően elkészített cefréből főzhető. A cefrébe mindig az egészséges, érett gyümölcsöket válogassátok. Azokat, amiket magatok is szívesen megennétek.

Cefrézés lépései: mosás, magozás, aprítás, gyümölcshús elfolyósítás és maga az erjesztés.

Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Amikor a gyümölcsöt összeszedtétek és hordóba került, keressetek minket egyből főzési időpont miatt. Ugyanis, ha a cefre elkészült, javasolt a mielőbbi főzése.

Tel.: +36 30 989 3711 Email: fozde@retipalinkahaz.hu

Ha meg szeretnétek nézni a főzési folyamatot, arra is van lehetőség előre leegyeztetett reggeli időpontokban.

lepárlás

Pálinkáink német, aromatornyos lepárlóberendezéseken készülnek. Az erősítőtoronyban végbemenő többszörös kondenzáció már egyetlen főzéssel kellően felerősíti az alkoholtartalmat és gazdag aromákat, illóanyagokat visz át párlatba.

Főzőmesterünk, Szilárd célja, hogy a lepárlás során a gyümölcsre leginkább jellemző aromákat nyerje ki a cefréből az alkohollal együtt.

A finomítás 3 szakaszának (elő-, közép- és utópárlat) elkülönítése nagy tapasztalatot kíván. A tiszta pálinkát a középpárlati rész adja. Ennek elválasztását úgy kell meghatározni, hogy a pálinkába elegendő íz és aroma kerüljön, de a nem kívánt komponensek kimaradjanak.

Főzőmester

Webáruház

Ha nincs kifőzni való gyümölcsöd, nem akarsz ezzel vesződni vagy meg akarsz kóstolni egy minőségi terméket, vásárolj a Réti Pálinkák közül.

Cigánymeggy 1

pinit fg en rect red 28