Réti Gasztromagazin
Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin, Rum
Témáink:
- Italtrendek
- Koktélok
- Pálinka
- Sztorik
- Tanuljunk
- Réti Párlatok

Birs-Alma Pálinka
Birs-Alma vegyes gyümölcspálinka Birsből és almából álló különleges házasítás. A téli időszak nagy kedvence. A BIRS citrusosságával szinte harsog, az ALMA kellemes fűszeressége ezt kerekíti le lágyan. Alma Az alma végigkísérte az emberiség történetét (elég csak Ádámra...
Old Tom Gin: A macskás sztori
Valószínű, hogy az Old Tom Gin az egyik legnehezebben körülírható gintípus, de az biztos, hogy a legjobb történet mégis ehhez a fajtához fűződik.Hogy kerül a macska a ginbe? Hát ez az. Jöjjenek a lehetséges variációk és ki-ki válasszon a neki legszimpatikusabból.😉 Az...
Álomkonyha nyaraláskor
Nyaralás=Pihenés Ha megkérdeznek, hogy mi jut eszedbe a nyaralásról, nagy a valószínűsége, hogy a pihenés szó az elsők között lesz. A pihenés sokaknak jelenti azt is, hogy ilyenkor nem főznek, hanem élvezik, hogy kiszolgálják őket. Ha viszont nem hotelben nyaralsz...
Kitalálod? A csapadékról
A csapadék fontossága A csapadék a gyümölcsfák szempontjából létfontosságú. Nem jó, ha túl sok van belőle, de az sem, ha kevés. Ráadásul a növények vízigénye az egyes fejlődési szakaszokban is eltérő. Mikor van a gyümölcsfáknak leginkább szüksége a csapadékra?...
GIN 1X1: Klasszikus kontra Kortárs Gin
Csoportosítás ízhatás alapján Előzőleg a London Dry Ginnel, mint ginfajtával kapcsolatosan az elkészítés módját emeltük ki. A klasszikus és a kortárs gin elkülönítésénél az előállítási mód nem érdekes. Itt az ízhatásokon van a hangsúly.Klasszikus gin Kialakulásuk...