+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

R4 GIN

Az évszakokat szimbolizáló gin kollekciónk utolsó tagját a forró nyári napok emlékére készítettük.

Megalkotása játék volt az ízekkel és a színekkel is.

BORDÓ. A legnőiesebb gyümölcs, a CIGÁNYMEGGY színe. A nők gyakran keresik a könnyed, hosszú italokat kisebb alkoholtartalommal. A gintonik nekik biztosan nyerő választás. Az R4 ginnél még a felhasznált gyümölccsel is szerettünk volna a kedvükbe járni, ezért a kihagyhatatlan boróka után a cigánymeggy volt az első, ami belekerült.

PIROS. Ki mondta, hogy a piros szín nem lehet férfias? Főleg, ha egy gyümölcs színéről van szó. Ez pedig mi más lehetne, mint a nyár egyik első gyümölcse, a CSERESZNYE. Ropogós frissessége maga a férfias határozottság. Íze a meggyhez képest kevésbé behízelgő, ugyanakkor sokkal édesebb. A férfiaknak a legjobbat kerestük. Így esett a választás a cseresznyék királynőjére, a germersdorfi fajtára.

VANÍLIASZÍN. Az R4 ginnél használt titkos összetevő, amit most mégis elárulunk, egy egzotikus fűszer: a vanília. De nem szokásos madagaszkári vaníliarúd, hanem egy igazán egyedi ízvilág: BOURBON VANÍLIA, az Afrika Gyöngyének tartott UGANDÁBÓL. Íze a fügére és a mazsolára emlékeztet, kellemesen meleg, vajas aromájú. Ráadásul az átlagosnál magasabb vanillintartalommal is rendelkezik, ami tökéletes desszertekhez, csokoládékhoz vagy egy különleges Ginhez. A fűszer az az alkotóelem a ginben, ami összeköti és finomhangolja az ízeket. Jelen esetben a vanília, ez az édeskés, érzéki illatú fűszer köti össze a cigánymeggyet és a cseresznyét egymással, megfűszerezve kapcsolatukat.

Gyártási technológia:

A London dry gin kategóriát képviseli, azaz német Müller típusú lepárlóberendezésünkön újradesztillált a lehető legtisztább íz elérése érdekében. Természetes növényi alkotóelemeit még a desztilláció előtt adjuk hozzá, azt követően semmilyen hozzáadott anyagot nem kap. Édesítőszert, mesterséges anyagokat nem tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

R4 Gin & tonic

Egyszerű és nagyszerű választás a szombat estére. Ha tudod, mik a választott gined fő összetevői, a legegyszerűbb, ha a gintonikba is ezeket teszed ízesítésül.

A koktélcseresznye és pár szem előzőleg likőrben áztatott meggy… ennyi az egész!

ui.: Ne felejtsd el a sok jeget és egy pici citromot vagy lime-ot az R4 Ginben található vanília édességének ellensúlyozására.

Legyen szép az estéd!

Kedvet kaptál hozzá? Rendelj belőle!

Az R4 Gint megrendelheted WEBÁRUHÁZUNKBAN!

A megrendeléseket GLS csomagküldő szolgálattal küldjük biztonságos csomagolásban, de kérhetsz GYŐRI személyes átvételt is előre leegyeztetett időpontban.

A rendeléshez kattints ide!

R4 GIN 500ml 600x800

Réti Gasztromagazin

Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin

Témáink:

  • Italkultúra
  • Koktélok
  • Cefrézés, gyümölcsök
  • Termékbemutató
  • Közösség, programok
Igen, érdekel!

7–12 termék, összesen 20 db

  • R1 GIN

    R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ

    9.300 Ft (bruttó)
  • Sárgabarack pálinka

    Sárgabarack pálinka 500ml (fél liter)

    16.500 Ft (bruttó)
  • Irsai Olivér szőlőpálinka 500ml

    Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)

    9.900 Ft (bruttó)
  • Réti cigánymeggy pálinka

    Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)

    9.900 Ft (bruttó)
  • Cseresznye

    Cseresznye pálinka 40% 500ml (fél liter)

    9.900 Ft (bruttó)
  • Birs-Alma pálinka

    Birs-Alma vegyes gyümölcspálinka 40% 500ml (fél liter)

    11.500 Ft (bruttó)
Álomkonyha nyaraláskor

Álomkonyha nyaraláskor

Nyaralás=Pihenés Ha megkérdeznek, hogy mi jut eszedbe a nyaralásról, nagy a valószínűsége, hogy a pihenés szó az elsők között lesz. A pihenés sokaknak jelenti azt is, hogy ilyenkor nem főznek, hanem élvezik, hogy kiszolgálják őket. Ha viszont nem hotelben nyaralsz...

Kitalálod? A csapadékról

Kitalálod? A csapadékról

A csapadék fontossága A csapadék a gyümölcsfák szempontjából létfontosságú. Nem jó, ha túl sok van belőle, de az sem, ha kevés. Ráadásul a növények vízigénye az egyes fejlődési szakaszokban is eltérő.      Mikor van a gyümölcsfáknak leginkább szüksége a csapadékra?...

GIN 1X1: Klasszikus kontra Kortárs Gin

GIN 1X1: Klasszikus kontra Kortárs Gin

Csoportosítás ízhatás alapján Előzőleg a London Dry Ginnel, mint ginfajtával kapcsolatosan az elkészítés módját emeltük ki. A klasszikus és a kortárs gin elkülönítésénél az előállítási mód nem érdekes. Itt az ízhatásokon van a hangsúly.Klasszikus gin Kialakulásuk...

Vendégházunk régen és most

Vendégházunk régen és most

Szalay-ház A Réti Vendégház épületét a rétiek (Tárnokréti lakosok) csak Szalay ház néven emlegették és ismerték. Az épületet és a hozzá tartozó gazdaságot a falu nagygazdái, egy nemesi család, a Szalayak építettették az 1800-as években. Ahogy nevük is mutatja,...