R4 GIN
Az évszakokat szimbolizáló gin kollekciónk utolsó tagját a forró nyári napok emlékére készítettük.
Megalkotása játék volt az ízekkel és a színekkel is.
BORDÓ. A legnőiesebb gyümölcs, a CIGÁNYMEGGY színe. A nők gyakran keresik a könnyed, hosszú italokat kisebb alkoholtartalommal. A gintonik nekik biztosan nyerő választás. Az R4 ginnél még a felhasznált gyümölccsel is szerettünk volna a kedvükbe járni, ezért a kihagyhatatlan boróka után a cigánymeggy volt az első, ami belekerült.
PIROS. Ki mondta, hogy a piros szín nem lehet férfias? Főleg, ha egy gyümölcs színéről van szó. Ez pedig mi más lehetne, mint a nyár egyik első gyümölcse, a CSERESZNYE. Ropogós frissessége maga a férfias határozottság. Íze a meggyhez képest kevésbé behízelgő, ugyanakkor sokkal édesebb. A férfiaknak a legjobbat kerestük. Így esett a választás a cseresznyék királynőjére, a germersdorfi fajtára.
VANÍLIASZÍN. Az R4 ginnél használt titkos összetevő, amit most mégis elárulunk, egy egzotikus fűszer: a vanília. De nem szokásos madagaszkári vaníliarúd, hanem egy igazán egyedi ízvilág: BOURBON VANÍLIA, az Afrika Gyöngyének tartott UGANDÁBÓL. Íze a fügére és a mazsolára emlékeztet, kellemesen meleg, vajas aromájú. Ráadásul az átlagosnál magasabb vanillintartalommal is rendelkezik, ami tökéletes desszertekhez, csokoládékhoz vagy egy különleges Ginhez. A fűszer az az alkotóelem a ginben, ami összeköti és finomhangolja az ízeket. Jelen esetben a vanília, ez az édeskés, érzéki illatú fűszer köti össze a cigánymeggyet és a cseresznyét egymással, megfűszerezve kapcsolatukat.
Gyártási technológia:
A London dry gin kategóriát képviseli, azaz német Müller típusú lepárlóberendezésünkön újradesztillált a lehető legtisztább íz elérése érdekében. Természetes növényi alkotóelemeit még a desztilláció előtt adjuk hozzá, azt követően semmilyen hozzáadott anyagot nem kap. Édesítőszert, mesterséges anyagokat nem tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
R4 Gin & tonic
Egyszerű és nagyszerű választás a szombat estére. Ha tudod, mik a választott gined fő összetevői, a legegyszerűbb, ha a gintonikba is ezeket teszed ízesítésül.
A koktélcseresznye és pár szem előzőleg likőrben áztatott meggy… ennyi az egész!
ui.: Ne felejtsd el a sok jeget és egy pici citromot vagy lime-ot az R4 Ginben található vanília édességének ellensúlyozására.
Legyen szép az estéd!
Kedvet kaptál hozzá? Rendelj belőle!
Az R4 Gint megrendelheted WEBÁRUHÁZUNKBAN!
A megrendeléseket GLS csomagküldő szolgálattal küldjük biztonságos csomagolásban, de kérhetsz GYŐRI személyes átvételt is előre leegyeztetett időpontban.
Réti Gasztromagazin
Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin
Témáink:
- Italkultúra
- Koktélok
- Cefrézés, gyümölcsök
- Termékbemutató
- Közösség, programok
7–12 termék, összesen 20 db
-
R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ
9.300 Ft (bruttó) -
Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -
Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -
Cseresznye pálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -
Birs-Alma vegyes gyümölcspálinka 40% 500ml (fél liter)
11.500 Ft (bruttó)
Álomkonyha nyaraláskor
Nyaralás=Pihenés Ha megkérdeznek, hogy mi jut eszedbe a nyaralásról, nagy a valószínűsége, hogy a pihenés szó az elsők között lesz. A pihenés sokaknak jelenti azt is, hogy ilyenkor nem főznek, hanem élvezik, hogy kiszolgálják őket. Ha viszont nem hotelben nyaralsz...
Kitalálod? A csapadékról
A csapadék fontossága A csapadék a gyümölcsfák szempontjából létfontosságú. Nem jó, ha túl sok van belőle, de az sem, ha kevés. Ráadásul a növények vízigénye az egyes fejlődési szakaszokban is eltérő. Mikor van a gyümölcsfáknak leginkább szüksége a csapadékra?...
GIN 1X1: Klasszikus kontra Kortárs Gin
Csoportosítás ízhatás alapján Előzőleg a London Dry Ginnel, mint ginfajtával kapcsolatosan az elkészítés módját emeltük ki. A klasszikus és a kortárs gin elkülönítésénél az előállítási mód nem érdekes. Itt az ízhatásokon van a hangsúly.Klasszikus gin Kialakulásuk...
Vendégházunk régen és most
Szalay-ház A Réti Vendégház épületét a rétiek (Tárnokréti lakosok) csak Szalay ház néven emlegették és ismerték. Az épületet és a hozzá tartozó gazdaságot a falu nagygazdái, egy nemesi család, a Szalayak építettették az 1800-as években. Ahogy nevük is mutatja,...