+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

R4 GIN

Az évszakokat szimbolizáló gin kollekciónk utolsó tagját a forró nyári napok emlékére készítettük.

Megalkotása játék volt az ízekkel és a színekkel is.

BORDÓ. A legnőiesebb gyümölcs, a CIGÁNYMEGGY színe. A nők gyakran keresik a könnyed, hosszú italokat kisebb alkoholtartalommal. A gintonik nekik biztosan nyerő választás. Az R4 ginnél még a felhasznált gyümölccsel is szerettünk volna a kedvükbe járni, ezért a kihagyhatatlan boróka után a cigánymeggy volt az első, ami belekerült.

PIROS. Ki mondta, hogy a piros szín nem lehet férfias? Főleg, ha egy gyümölcs színéről van szó. Ez pedig mi más lehetne, mint a nyár egyik első gyümölcse, a CSERESZNYE. Ropogós frissessége maga a férfias határozottság. Íze a meggyhez képest kevésbé behízelgő, ugyanakkor sokkal édesebb. A férfiaknak a legjobbat kerestük. Így esett a választás a cseresznyék királynőjére, a germersdorfi fajtára.

VANÍLIASZÍN. Az R4 ginnél használt titkos összetevő, amit most mégis elárulunk, egy egzotikus fűszer: a vanília. De nem szokásos madagaszkári vaníliarúd, hanem egy igazán egyedi ízvilág: BOURBON VANÍLIA, az Afrika Gyöngyének tartott UGANDÁBÓL. Íze a fügére és a mazsolára emlékeztet, kellemesen meleg, vajas aromájú. Ráadásul az átlagosnál magasabb vanillintartalommal is rendelkezik, ami tökéletes desszertekhez, csokoládékhoz vagy egy különleges Ginhez. A fűszer az az alkotóelem a ginben, ami összeköti és finomhangolja az ízeket. Jelen esetben a vanília, ez az édeskés, érzéki illatú fűszer köti össze a cigánymeggyet és a cseresznyét egymással, megfűszerezve kapcsolatukat.

Gyártási technológia:

A London dry gin kategóriát képviseli, azaz német Müller típusú lepárlóberendezésünkön újradesztillált a lehető legtisztább íz elérése érdekében. Természetes növényi alkotóelemeit még a desztilláció előtt adjuk hozzá, azt követően semmilyen hozzáadott anyagot nem kap. Édesítőszert, mesterséges anyagokat nem tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

R4 Gin & tonic

Egyszerű és nagyszerű választás a szombat estére. Ha tudod, mik a választott gined fő összetevői, a legegyszerűbb, ha a gintonikba is ezeket teszed ízesítésül.

A koktélcseresznye és pár szem előzőleg likőrben áztatott meggy… ennyi az egész!

ui.: Ne felejtsd el a sok jeget és egy pici citromot vagy lime-ot az R4 Ginben található vanília édességének ellensúlyozására.

Legyen szép az estéd!

Kedvet kaptál hozzá? Rendelj belőle!

Az R4 Gint megrendelheted WEBÁRUHÁZUNKBAN!

A megrendeléseket GLS csomagküldő szolgálattal küldjük biztonságos csomagolásban, de kérhetsz GYŐRI személyes átvételt is előre leegyeztetett időpontban.

A rendeléshez kattints ide!

R4 GIN 500ml 600x800

Réti Gasztromagazin

Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin

Témáink:

  • Italkultúra
  • Koktélok
  • Cefrézés, gyümölcsök
  • Termékbemutató
  • Közösség, programok
Igen, érdekel!

19–20 termék, összesen 20 db

  • Ágyas szilvapálinka díszdobozban 2db pálinkáspohárral

    Ágyas szilvapálinka 350ml díszdobozban 2db pálinkás pohárral

    8.600 Ft (bruttó)
  • Főzőmester kedvenc szilvapálinkája 500ml

    Főzőmester kedvenc szilvapálinkája 40% 500ml (fél liter)

    9.600 Ft (bruttó)
Gin-kerék: Szín, Íz, Érzet

Gin-kerék: Szín, Íz, Érzet

A Gin egyedisége Azt már megbeszéltük, hogy a gin nélkülözhetetlen összetevője a boróka. Ettől gin a gin. Egyediségét viszont pontosan a többi összetevőben kell keresni. Minden ginnek van egy sajátos botanikai listája, receptje, ami természetesen a mennyiségeket...

Nyitnak a teraszok! – Terasz a vendégháznál

Nyitnak a teraszok! – Terasz a vendégháznál

Nyitnak az éttermek teraszai Magyarországon. Sajnos a szálláshelyek még nem. Így még a vendégházunk terasza is üres. De reméljük, hamarosan mi következünk. Akár már a jövő hétvégén. Addig jöjjön egy kis bemutató a mi teraszunkról, amit mi kemencézőnek hívunk... hát...

Kitalálod? Pálinka és Gin – Mi a különbség?

Kitalálod? Pálinka és Gin – Mi a különbség?

Pálinka és 2020 óta Gin is készül a Réti Pálinkaházban ugyanazon a német Müller típusú lepárlóberendezésen. Kérdezhetnéd, hogy egy gép, hasonló készítési technika (már, ami a lepárlást illeti), akkor mégis mi a különbség? Ezeket próbáltuk összegyűjteni neked: 1....

Old Tom Gin: A macskás sztori

Old Tom Gin: A macskás sztori

Valószínű, hogy az Old Tom Gin az egyik legnehezebben körülírható gintípus, de az biztos, hogy a legjobb történet mégis ehhez a fajtához fűződik.Hogy kerül a macska a ginbe? Hát ez az. Jöjjenek a lehetséges variációk és ki-ki válasszon a neki legszimpatikusabból.😉 Az...