TOMI ROCKY megcsinálta
Ha követitek híreinket, akkor biztos értesültetek már róla ti is, hogy Tomi Rocky álma valóra vált! 2022. augusztus 29-én megcsinálta egyetlen láb nélküli paraúszóként a híres Alcatraz-úszást! Nagyon büszkék vagyunk rá és arra is, hogy merész vállalkozásában mi is a segítségére lehettünk. Sőt ti is! Hiszen a TOMI ROCKY gin megvásárlásával az ő felkészülésének, utazásának költségeit támogattátok.
Tomi Rocky tiszteletére az akkor kitalált receptúrát nem hagyjuk a feledés homályába veszni. A hamarosan megjelenő Új ginnél az eredeti összetevőkhöz, arányokhoz képest apróbb módosításokat azért tettünk, hiszen Tomi Rocky Gin csak egy van… vagyis volt. (Nekünk mondjuk otthon van még egy üveggel emlékül.)
Az Új gin persze külsőleg is különbözik. Egy Új gin megalkotása nem más, mint Játék az ízekkel. Ezt a játékot vittük most tovább. Játszunk a színekkel is.
Új gin NŐKNEK – Bordó
Szerinted melyik a legnőiesebb gyümölcs?
A nők gyakran választják a könnyed, hosszú italokat kisebb alkoholtartalommal. A gintonik nekik biztosan nyerő választás.
Új ginünknél még a gyümölcs kiválasztásánál is szerettünk volna a kedvükbe járni, ezért a kihagyhatatlan boróka után a nők abszolút favoritja, a CIGÁNYMEGGY volt az első, ami belekerült.
Azt tudod, miért kihagyhatatlan a boróka? Mert kötelező alkotóelem. Enélkül a gin nem is nevezhető ginnek.
A ginek közti különbséget viszont az összes többi összetevő adja, ami már a ginkészítő mesterek varázslatán múlik. Az ízekkel való játék során mindig az alkotóelemek tökéletes ízharmóniájának megtalálása a cél.
…és FÉRFIAKNAK – Piros
Ki mondta, hogy a piros szín nem lehet férfias?
Főleg, ha egy gyümölcs színéről van szó. Ez a gyümölcs pedig mi más lehetne, mint a nyár egyik első gyümölcse, a CSERESZNYE. Ropogós frissessége maga a férfias határozottság. Íze a meggyhez képest kevésbé behízelgő, ugyanakkor sokkal édesebb. A férfiaknak a legjobbat kerestük. Így esett a választás a cseresznyék királynőjére, a germersdorfi fajtára.
Kíváncsi vagy, hogyan használjuk fel a gyümölcsöket a ginekhez? Szívesen eláruljuk.
Beleáztatjuk őket egy ún. alapszeszbe, ami nem más, mint egy nagy tisztaságú, eredetileg legalább 96% alkoholtartalmú mezőgazdasági eredetű etil-alkohol.
Lényeges, hogy tiszta, ízektől mentes legyen. (Ez nem pálinka. Itt még nem szabad, hogy íze legyen. Az majd az áztatáskor kerül az italba.)
Az áztatás során először a boróka kerül a finomszeszbe.
FŰSZER, ami összeköt – Vaníliaszín
Ezt követik a gyümölcsök és egyéb TITKOS összetevők, amiből azért most elárulunk neked egyet.
Ez pedig nem más, mint egy egzotikus fűszer: a vanília.
Melyik ország jut róla eszedbe? Madagaszkár? Igen, a madagaszkári vaníliarúd a világ egyik legnépszerűbb fajtája.
Mi viszont az egyediséget keressük a fűszerek között is. Ezért Afrika Gyöngyére, Ugandára esett a választásunk. Az UGANDAI BOURBON VANÍLIA íze a fügére és a mazsolára emlékeztet, kellemesen meleg, vajas aromájú. Ráadásul az átlagosnál magasabb vanillintartalommal is rendelkezik, ami tökéletes desszertekhez, csokoládékhoz vagy egy különleges Új ginhez.
Mire való a fűszer a ginben?
Összeköt és finomhangolja az ízeket.
Jelen esetben a vanília, ez az édeskés, érzéki illatú fűszer köti össze a cigánymeggyet és a cseresznyét egymással, megfűszerezve kapcsolatukat.
Remélem kellően felcsigáztunk és már igazán kíváncsi vagy, hogy is néz ki az Új gin!
Hamarosan bemutatjuk!
Réti Gasztromagazin
Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin
Témáink:
- Italkultúra
- Koktélok
- Cefrézés, gyümölcsök
- Termékbemutató
- Közösség, programok
7–12 termék, összesen 20 db
-

R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ
9.300 Ft (bruttó) -

Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -

Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -

Cseresznye pálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -

Birs-Alma vegyes gyümölcspálinka 40% 500ml (fél liter)
11.500 Ft (bruttó)
Gin-kerék: Szín, Íz, Érzet
A Gin egyedisége Azt már megbeszéltük, hogy a gin nélkülözhetetlen összetevője a boróka. Ettől gin a gin. Egyediségét viszont pontosan a többi összetevőben kell keresni. Minden ginnek van egy sajátos botanikai listája, receptje, ami természetesen a mennyiségeket...
Nyitnak a teraszok! – Terasz a vendégháznál
Nyitnak az éttermek teraszai Magyarországon. Sajnos a szálláshelyek még nem. Így még a vendégházunk terasza is üres. De reméljük, hamarosan mi következünk. Akár már a jövő hétvégén. Addig jöjjön egy kis bemutató a mi teraszunkról, amit mi kemencézőnek hívunk... hát...
Kitalálod? Pálinka és Gin – Mi a különbség?
Pálinka és 2020 óta Gin is készül a Réti Pálinkaházban ugyanazon a német Müller típusú lepárlóberendezésen. Kérdezhetnéd, hogy egy gép, hasonló készítési technika (már, ami a lepárlást illeti), akkor mégis mi a különbség? Ezeket próbáltuk összegyűjteni neked: 1....
Old Tom Gin: A macskás sztori
Valószínű, hogy az Old Tom Gin az egyik legnehezebben körülírható gintípus, de az biztos, hogy a legjobb történet mégis ehhez a fajtához fűződik.Hogy kerül a macska a ginbe? Hát ez az. Jöjjenek a lehetséges variációk és ki-ki válasszon a neki legszimpatikusabból.? Az...
