+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

Ital ajándékba

Az alkoholos italok a leggyakrabban választott ajándékok a virág és a desszert mellett az alacsonyabb árkategóriában. Egy dolog szól ellenük: ha nem az ajándékozott személyiségéhez illőt választod, könnyen lehet, hogy egy idő után újra visszakerül hozzád (a továbbajándékozás ördögi köre😊).

Rövid útmutatónkban segítünk, hogy ezt elkerülhesd (hacsak nem pont az a cél, hogy egyszer visszakerüljön hozzád, mert igazából a te kedvenced). Természetesen a pálinkák és a gin lesz a középpontban, abból is saját termékeink, hiszen azokat ismerjük igazán.

A választásnál többféle szempontot is érdemes figyelembe venni, mint például a nem, az életkor vagy a megajándékozott személyisége.

Nem

Tapasztalataink alapján bátran kijelenthető, hogy a hölgyek abszolút kedvence a cigánymeggy. Tízből kilencen biztos ezt választják (a maradék egy pedig a cseresznyét). Konyakos meggyre emlékeztető ízvilága teljesen magával ragadja a nőket. Egy finom bonbon vagy egy tábla étcsokoládé jó kiegészítő lehet.

A férfiaknál általánosságban két irány figyelhető meg. A klasszikus irányzatot képviselők a szilvára szavaznak. Elég, ha csak főzőmesterünket nézzük. Hiszen az ő kedvence is a szilva, abból is egy különlegesen finom szerb fajta, a Cacanska Lepotica. Főzőmester kedvenc szilvapálinkánk ebből az egy fajtából készül. Összetéveszthetetlen bársonyosan édeskés ízvilága az aszalt szilvát idézi. A modernebb, nyitottabb férfiak gyakori választása az Irsai Olivér szőlőpálinka. Ők a fiatalos menedzserek, akik szeretnek nyüzsögni. Követik a divatot, szeretik a trendi dolgokat. Náluk Irsai Olivér szőlős R2 GIN-ünkel sem lőhetsz mellé.

Életkor

A pálinka alapvetően a középkorosztály favoritja. Azok az emberek szeretik, akik tudni szeretnék, mit isznak. A minőségi alapanyagokat keresik az italoknál is, ahogy minden másban. Abban mindenki egyetért, hogy a gyümölcs egészséges. Ráadásul a pálinka a gyümölcs természetes cukortartalmán kívül nem tartalmaz semmilyen hozzáadott cukrot, sőt aromát, mesterséges anyagokat sem. A gyümölcs erjedésekor pedig a benne lévő cukor alkohollá alakul át, így a kész pálinka egyáltalán nem tartalmaz szénhidrátot. Fogyókúrázóknak, szénhidrátcsökkentett diétát követőknek is nyugodtan ajándékozható.

A fiatalabb generációnál is van egy olyan réteg, akik szeretik a természetes anyagokat, a kézműves termékeket, főleg, ha magyar. Ők biztos örülnek a jó pálinkának is. Friss gyümölcságyon érlelt ágyas meggy és ágyas szilva pálinkánk élénk színén kívül még fiatalos címkéjével is őket szólítja meg. Ha ezek az italok túl erősek lennének az ő ízlésüknek, akkor az R1 GIN-t érdemes választani. A citromos-bodzavirágos ital tonikkal párosítva üdítőként hat.

Az idősebb korosztályról elmondható, hogy nagy általánosságban a konzervatívabb vonalat képviselik (persze vannak kivételek). A szilva mellett örülnek a birs-almának vagy a vilmoskörtének is.

Személyiség (Horoszkóp)

Ha a megajándékozott személyiségét is ismerjük, még könnyebb a dolgunk. Gyakran jellemzők ezek a tulajdonságok egy-egy csillagjegy szülöttére is, ezért zárójelben ezeket is feltüntetem további segítségnek.

Kalandkedvelő (Kos)

Ő az, aki semmi újdonságra nem mond nemet. Mindenben a kalandot keresi. Neki valami egyedi kell, amivel nem találkozik gyakran. Feketeribizli pálinkánk igazi különlegesség termékpalettánkon. Egy szép díszdobozban igazán mutatós ajándék. Ágyas Irsai Olivér szőlőpálinkánk arany színével és a palackban hagyott szőlőszemekkel ugyancsak ritkaságszámba megy. De R2 Gin-ünk is jó ötlet lehet, különösen, ha nem riadsz vissza egy kis kreativitástól sem. Keress egy különleges gin-koktél receptet hozzá (akár a korábban ajánlott Szőlő-rozmaring R2 Gin Crush-t) és tegyed mellé egy dekoratív kártyán leírva.

Feketeribizli pálinka díszdobozban

A Melegszívű (Bika)

A melegszívű, kedves emberek gyakran kedvelik a minőségi italokat. Nagy tömegbe nem vágynak, de szeretik a kellemes, szűkebb körű baráti társaságot. A zajos helyek helyett inkább a meghitt kiskocsmák a kedvenceik, ahol nyugodtan lehet beszélgetni. Őt a Főzőmester kedvenc szilvapálinkája biztosan érdekelni fogja. Ha a karakteresebb ízek sem állnak távol tőle, akkor a Réti Birs-Alma pálinkát javasoljuk. Vagy ami még merészebb, de annál nagyobbat szólhat, ajándékozz cserszegi fűszeres törkölypálinkát neki.

A társaság középpontja (Ikrek)

Nyitott, extrovertált típus. Ahol ő megjelenik, egyből a középpontba kerül. Személyisége magával ragadó, önkéntelenül is odafigyelsz rá. Adnak a véleményére, a buli akkor kezdődik el igazán, ha ő is megérkezik. Az ő pezsgő egyéniségéhez egyértelműen Irsai Olivér szőlőpálinka jár. Illata és íze elnyom mindent a környezetében. Ha egy kortyot iszol belőle és a szádban felmelegszik, az egész helyiséget parfümös virágillat járja át.

A végletek embere (Rák)

Egyszer szárnyal, sziporkázik, határozott, a társaságban mindenkit lenyűgöz. Máskor pedig teljes melankóliába süllyed, bizonytalan önmagában. Legszívesebben egyedül lenne, kerüli az embereket. Ilyenkor egy pohár Főzőmester kedvenc szilvapálinkája vagy almapálinka biztosan megnyugtatja. A természetét pedig a birs-alma pálinka tükrözi leginkább. Ez egy birsből és almából álló házasítás. A birs citrusosságával szinte harsog, az alma kellemes fűszeressége ezt kerekíti le lágyan.

Kreatív ember (Oroszlán)

Szeret kísérletezni, kombinálni. Ha ihletet kap, szinte szárnyal. Jó szeme van a divathoz, az ételekhez, italokhoz. Ötletes megoldásai vannak. A koktélok embere ő. Nemcsak issza, szívesen el is készíti. Természetesen a gin lesz az ő kedvence. Az R1 GIN-t ajánljuk, ha inkább koktélalapanyagnak szánod. De ha a gint magában is szereti, akkor az Irsai Olivér szőlős R2 GIN-t vásárold neki.

R1 GIN

Mértékletesség (Szűz)

A harmónia embere. Egyensúlyra törekszik. Mértékletesség jellemzi szokásaiban (evésben, ivásban is). Kerüli a hozzáadott anyagokat, ezért a pálinka biztos befutó nála az alkoholok közt. A túlbonyolítás nem az ő műfaja. Ha nem pálinka, akkor csak Réti GIN és tonik. A két ital úgy egészíti ki egymást, mint a jin és a jang.

A megbízható (Mérleg)

Nyugodtság, összeszedettség jellemzi. Munkájában precíz, a rábízott feladatokat biztosan elvégzi. Mindig számíthatsz rá. Ha valamit megígért, azt be is tartja. Ezt a megbízhatóságot és állandóságot találja meg Réti Almapálinkánkban is.

A mindenre elszánt (Skorpió)

Erős jellemű, határozott egyéniség. Amit eltervez, azt egészen biztos véghez viszi. Ragaszkodása olykor már az erőszakosságot súrolja. Hajlamos a féltékenységre. Az ő jellemét a dominánsabb pálinkákkal ragadhatod meg leginkább: mint a birs-alma, vilmoskörte vagy az Irsai Olivér szőlő.

Őszinte (Nyilas)

Őszintesége, egyenessége legendás. Ami a szívén, az a száján. Nem kendőzi el a véleményét. Néha épp ezért kissé nyersnek is találhatod. Nagy a szabadság iránti vágy benne. Cigánymeggy és a nagy kedvenc sárgabarack az ő pálinkagyümölcse.

Kifinomult (Bak)

Érett személyiség. Viselkedése kifinomult. Gyakran megingathatatlan, emiatt érzéketlennek tűnhet. Az italtól magába fordul, elgondolkodó lesz. A cseresznye vagy az Irsai Olivér szőlőnél visszafogottabb cserszegi fűszeres szőlő az ő itala. A Réti GIN-t egy jó minőségű tonikkal kortyolgatja.

A különc (Vízöntő)

Szereti a vad, extrém helyzeteket. A veszély a lételeme. Sosem lehet kiszámítani, mellette nem unatkozhatsz. Különlegességek kedvelője. A friss gyümölcságyon érlelt ágyas szilva és ágyas meggy az az ital, amit biztos szívesen megkóstolna. Vagy keress neki egy különleges gin-koktélt, amihez a Réti GIN-t és az összes hozzávalót biztosítsd számára (csak akkor fogja elkészíteni 😊).

Ágyas meggypálinka díszdobozban 2db pálinkás pohárral

Aki nem bírja az italt (Halak)

Csak keveset ihat, mert nem bírja. Legjobb, ha az ajándék mellé poharat is adsz és használati utasítást a következő szöveggel: Tarts mértéket (napi 2 cl)! Az újdonságokat kedveli. A cserszegi fűszeres szőlőt már kellemesen hangzó neve miatt is szívesen megkóstolná. A ginek közül a különleges R2 Gin-nel próbálkozzál.

Jolly Joker

Végére hagytam az abszolút Jolly Jokert. Ha olyannak ajándékozol, akit alig ismersz, de nem szeretnél mellélőni, akkor a Réti Sárgabarackpálinkát válaszd. A legnépszerűbb fajta Magyarországon. Hungarikumként külföldi vendégeknek is nyugodtan kínálhatod, mert ezt még ők is ismerik és szívesen is fogyasztják.

További hasznos információkat kaphattok termékeinkről webáruházunkban az egyes fajták termékleírásainál. 

 

Reméljük, tanácsaink segítettek a karácsonyi ajándék kiválasztásában. Válogassatok webáruházunkban! Ünnepek után várjuk visszajelzéseiteket a fogadtatást illetően.

Látogass el webáruházunkba!

 • Ágyas meggy pálinka

  Ágyas meggypálinka 40% 500ml (fél liter)

  11.500 Ft (bruttó)
 • R4 GIN 500ml 600x800

  R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR

  9.300 Ft (bruttó)
 • Réti Szirén Rum

  Réti SZIRÉN Rum 40% 500ml (fél liter) – fehér rum

  9.800 Ft (bruttó)
 • Réti VIPERA GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)

  9.300 Ft (bruttó)
 • R2 GIN

  R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ

  9.300 Ft (bruttó)
 • R3 GIN 500ml - Réti Pálinka és GIN

  R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL

  9.300 Ft (bruttó)
 • R1 GIN

  R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ

  9.300 Ft (bruttó)
 • Sárgabarack pálinka

  Sárgabarack pálinka 500ml (fél liter)

  16.500 Ft (bruttó)
 • Irsai Olivér szőlőpálinka 500ml

  Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)

  9.900 Ft (bruttó)
 • Réti cigánymeggy pálinka

  Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)

  9.900 Ft (bruttó)