Tanulj meg cefrézni!
Cefrézési útmutató kezdőknek INGYEN!
- Szereted a pálinkát? Ehhez szeretnéd a cefrét magad elkészíteni? – Amiben a saját munkád is benne van, annak nincs párja:)
- Vagy csak nem szeretnéd, ha a kertedben található gyümölcsök kárba vesznének? – Igazad van, a gyümölcs tartósításának ez a legjobb módja és a pálinka előbb-utóbb biztosan elfogy… inkább előbb:)
Pálinkafőzés bérfőzdénkben
Pálinkáink német, Müller típusú aromatornyos lepárlóberendezéseken készülnek. Az erősítőtoronyban végbemenő többszörös kondenzáció már egyetlen főzéssel kellően felerősíti az alkoholtartalmat és gazdag aromákat, illóanyagokat visz át párlatba.
Főzőmesterünk, Szilárd célja, hogy a lepárlás során a gyümölcsre leginkább jellemző aromákat nyerje ki a cefréből az alkohollal együtt.
A finomítás 3 szakaszának (elő-, közép- és utópárlat) elkülönítése nagy tapasztalatot kíván. A tiszta pálinkát a középpárlati rész adja. Ennek elválasztását úgy kell meghatározni, hogy a pálinkába elegendő íz és aroma kerüljön, de a nem kívánt komponensek kimaradjanak.
Réti Gasztromagazin
Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel
Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek
-
Ágyas meggypálinka 40% 500ml (fél liter)
11.500 Ft (bruttó) -
R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR
9.300 Ft (bruttó) -
Réti VIPERA GIN 40% 500ml (fél liter)
9.300 Ft (bruttó) -
R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ
9.300 Ft (bruttó) -
R3 GIN 40% 500ml (fél liter) – TÉL
9.300 Ft (bruttó) -
R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ
9.300 Ft (bruttó) -
Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -
Cigánymeggy pálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó) -
Cseresznye pálinka 40% 500ml (fél liter)
9.900 Ft (bruttó)
Birs-Alma Pálinka
Birs-Alma vegyes gyümölcspálinka Birsből és almából álló különleges házasítás. A téli időszak nagy kedvence. A BIRS citrusosságával szinte harsog, az ALMA kellemes fűszeressége ezt kerekíti le lágyan. Alma Az alma végigkísérte az emberiség történetét (elég csak Ádámra...
Közvéleménykutatás a magyarok kedvenc szőlőiről
Szőlőt látni: tisztesség, áldás. Szőlőt a töviről leszakítani: haragosoddal békülsz. Szőlőt, fehéret, látni: nagy haszon. Szőlőt, fehéret, enni: jó és gazdagság… (Krúdy Gyula: Álmoskönyv)Közvéleménykutatás: Mi a kedvenc szőlőd? A hamarosan érkező Márton Napra és az...
Nutellás ginkoktél
Nutellás ginkoktél R2 Ginből Irsai Olivér szőlővelHozzávalók: 40ml R2 GIN (Réti évszak kollekció: Ősz Irsai Olivér szőlővel) 1 evőkanál mogyorókrém (akár Nutella) 50 ml tej jégkocka csokoládéreszelék vagy színes cukorgyöngy a díszítéshez Elkészítés Kezdd a...
Indián nyár! Várod már? Az új R4 Ginnel hozzánk megérkezett
R4 GIN Az évszakokat szimbolizáló gin kollekciónk utolsó tagját a forró nyári napok emlékére készítettük. Megalkotása játék volt az ízekkel és a színekkel is. BORDÓ. A legnőiesebb gyümölcs, a CIGÁNYMEGGY színe. A nők gyakran keresik a könnyed, hosszú italokat kisebb...