Nyaralás=Pihenés
Ha megkérdeznek, hogy mi jut eszedbe a nyaralásról, nagy a valószínűsége, hogy a pihenés szó az elsők között lesz.
A pihenés sokaknak jelenti azt is, hogy ilyenkor nem főznek, hanem élvezik, hogy kiszolgálják őket.
Ha viszont nem hotelben nyaralsz fél- vagy teljes panziós ellátással és étteremben sem akarsz vagy tudsz minden nap enni, akkor a konyha felszereltsége nem elhanyagolható szempont a választásnál.
Milyen egy vendégház tökéletes konyhája?
1. Ne legyen elszigetelt
Ha nyaralsz, nem egymagadban akarsz főzőcskézni. Ha baráti társasággal érkeztek a vendégházba, akkor gyakran többen együtt (nem okvetlenül csak a nők) vállalják magukra az ételkészítési feladatokat. A több embernek nagyobb hely kell a konyhában. Emellett teljesen más érzés úgy dolgozni, ha közben az egész társaság körülötted van. Nem maradsz le a jó poénokról.🤣
A Réti Vendégház konyhájában a konyha, az előtér és a nappali sincsen elválasztva ajtóval, így a nappaliban zajló beszélgetéseket is hallhatjátok a konyhából.
A falak elhelyezkedéséből adódóan valamint a két konyhaablaknak és a páraelszívónak köszönhetően a szagok nagy része a nappalin kívül marad.
2. Legyenek megfelelő háztartási gépek a főzéshez
A hűtő és a tűzhely a legtöbb helyen alaptartozék. A fagyasztó hasznos tud lenni, ha nem akartok sok időt tölteni a konyhában, ezért lefagyasztott készételeket is visztek a nyaralásra.
A tűzhely a vendégházunkban elektromos működésű érintővezérlésű főzőlappal és többfunkciós sütővel. Ha pizzát vagy melegszendvicset kívántok meg, nincs akadálya.
A mikrohullámú sütő a kisgyerekes családoknál életet ment, mert akár a bébiétel vagy egy pohár kakaó is megmelegíthető vele pillanatok alatt.
Ha mi nyaralni megyünk a kávéfőző az egyik elsődleges szempont. Enélkül talán nem is indulna el a reggel.😉Egyszerűen kezelhető kávéfőzőt kerestünk a vendégek számára, amivel normális minőségű kávé készíthető. A Nespresso márkára esett a választásunk. Ehhez a típushoz, könnyen és nem túl drágán beszerezhetők a kapszulák is.
Nagyobb társaságoknál a mosogatógép biztos nagy örömet okoz majd. Hiszen ki akarja a nyaralását kényszerű mosogatással tölteni.
Még két konyhai berendezést találtunk lényegesnek a házba: egy vízforralót tea készítéséhez és egy kenyérpirítót.
3. A főzéshez szükséges alapkellékek
- Használható edények fedővel: a hangsúly a használhatóságon van
- Éles kés: borzasztó, amikor egy életlen késsel kell nyeszetelni a húst a bográcsozáshoz
- Szűrő, tölcsér, sajtreszelő, fakanalak: a pizza és a makaróni reszelt sajt nélkül mit sem ér
- Alapvető fűszerek, főzési alapanyagok: só, bors, paprika, cukor, olaj, olivaolaj salátához, ecet, liszt
4. Étkezés szükséges eszközök
- Étkészlet: tányérok minden méretben, mélytál levesnek, lapos tálak húsoknak
- Evőeszközök: normális minőségben, nem a nagymama házából örökölt darabok, amiket nem szívesen teszel a szádba
- Kiszedők: merőkanál és társai
,5. Italokhoz alapvető dolgok
- Poharak: vizes, boros, sörös, PÁLINKÁS (vizespohárból pálinkát inni nagyon rossz😝)
- Kancsó
- Jégkockatartó: a Réti Ginekhez kihagyhatatlan!!!
- Kávékapszula: minden vendégnek biztosítunk térítés ellenében a kávéfőzőhöz, de mivel előre elmondjuk, milyen kapszula szükséges, már eleve így lehet készülni. Ha valaki ragaszkodik a filteres hosszú kávéhoz, ilyen kávéfőzőt is tudunk biztosítani.
- Dugóhúzó és sörnyitó
- Tea, kakaópor: mindig van a vendégház alapkészletében pár darab, ha elfelejtettétek volna.
6. Tisztítószerek, csomagolóanyagok
- Mosogatószer és mosogatógép tabletta
- Konyhai tisztítószer: a tisztaság még a nyaralás alatt sem árt és a vendégházak íratlan szabálya is az, hogy távozáskor rendezett állapotot hagyjunk magunk után
- Szivacsok, törlökendők és konyharuha
- Alufólia, folpack, sütőpapír
- Szalvéta, papírtörlő
- Szemeteszsák: külön a konyha hulladékoknak és a szelektíven gyűjthető szemeteknek (műanyag, alumínium, papír és üveg)
Réti Gasztromagazin
Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel
Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11
Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...
A gin története: A GIN őrület nyomában
A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...
Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!
A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...
Borkóstoló, borvacsora után rum, pálinka és gin kóstoló vacsora is
Hasznos tudnivalók az italkóstoló vacsorákról A tartalomból: Mit kapsz egy italkóstoló vacsorán? Felkészülés a vacsorára Az étel-ital párosítások születése A menüsor Mire számíthatsz a borvacsorán, italvacsorán? Mit tanulhatsz a borkóstolón, italkóstolón?...