A tartalomból:
Olvasási idő: 3 perc
Kedves Olivér!
Szeretnénk köszönetet mondani azért, hogy vagy nekünk.
Születésed nemcsak édesapádnak és édesanyádnak köszönheted, mint az emberek általában. Bohn József nélkül ma senki sem ismerne téged. A nagykikindai születésű, sváb Bohn bécsi, párizsi majd nottinghami tanulmányai után Szegedet választotta otthonául. Kezdetben vendéglőt vezetett, majd továbblépett. Árpádközpontban (a mai Üllés településen, Szegedtől észak-nyugatra) megalapította a Bohn-gazdaságot, ahol szőlészetet és veszőtelepet létesített.
Itt jött a képbe édesapád, Irsai M. József, aki egyébként Bohn veje volt. A húszas években társult be az üzletbe.
Születésed éve 1930, de először a Bohn-féle Szőlészeti Értesítő 1934-35 évi számában olvashattunk rólad.
Egyesek szerint 100 pengőt fizettél Kocsis Pál szőlőnemesítőnek a nevedért. Ne higgy nekik! Ez nem igaz. Hiszen neved első említésekor csak 4 éves voltál. Egy ennyi idős gyereknek még nincs ennyi pénze. 😊
Az igaz, hogy édesapád ismerte Kocsist, üzleti partnere volt. A megőrzött számlák alapján azonban ők ennél sokkal nagyobb tételekben szerződtek egymással.
Nem a pénznek, hanem a kölcsönös tiszteletnek és barátságnak köszönhető a neved.
Külső és belső tulajdonságaid
Remélem tudod, hogy keverék vagy: Csabagyöngye és Pozsonyi fehér fajtákból kereszteztek. Ne szégyelld magad! A legjobb dolgok így születnek.
Amúgy meg büszke lehetsz magyarságodra. Már apád, anyád is azok voltak, az ősi-nemesi fajtából.
Nincsenek túl nagy igényeid, szívós vagy. Kicsire nőttél (a piacon nem téged választanak), de erősnek tűnsz és stabil lábakon állsz. Bőröd a naptól szép aranysárga, apró pöttyökkel. Korán érő típus vagy (augusztus 20-ára beérsz), az egyik legelső a sorban. (Főbb jellemzőid: ropogós hús, lédússág és muskotályos íz.)
Ha kinézeteddel nem is kelted fel a figyelmet, belső tulajdonságaiddal annál inkább. Igazi szívtiprónak számítasz. Sármod sok nőt elvarázsol (nemcsak a nőket 😊). Viselkedésed kissé könnyelmű. Hosszú kapcsolatokba nem bonyolódsz, az újdonság éltet. Frissen kell kiélvezni téged. Szeretsz a középpontban lenni, társaságban szinte „pezsegsz”. Nem szürkülsz a tömegbe. Az biztos, hogy téged mindenki észrevesz… és az illatod!!!
Kedvenc helyek
Szereted a jó italokat, MINDENIVÓ vagy. Jöhet a bor, a pálinka, sőt a most annyira divatos GIN is. Szereted mindet…és ők is téged.
Nemzeti érzületed napjainkban előnyödre válik. Magyarországon érzed jól magad, nem akarsz külföldre települni. Annak ellenére sem, hogy a családi birtokot 1951-ben „önkéntesen” fel kellett ajánlanod a helyi erdőgazdaságnak. Apád ugyan borásznak szánt, de a népi demokráciának köszönhetően munkaszolgálatos katona, később autószerelő lett belőled.
Szegeden születtél, de számos magyarországi borvidéken megfordultál már.
Kunság, Dél-Balaton, Mátraalja, Sokoróalja, az Ászár-Neszmélyi borvidék a kedvenc helyeid közé tartozik.
Szerintünk mégis a Pannonhalmi régió a legkedvesebb a szívednek. Ez a vidék nagyon jó hatással van rád, itt teljesen „kivirágzol”. Szinte ragyogsz!
Barátságunk
Pálinkaházunk sokat köszönhet neked.
Barátságunk 2014-re nyúlik vissza. Te voltál az első saját készítésű pálinkánk. És legnagyobb meglepetésünkre a következő évben együtt hódítottuk meg Győr városát: te lettél Győr Város Pálinkája a Győri Pálinkafesztiválon. 2014-es évjáratoddal mindenhol diadalmaskodtunk, ahol versenybe szálltunk. Ilyen volt a Kárpát-Medencei Pálinka- és Párlatverseny vagy a Magyarországon legnépszerűbb Quintessence Pálinka- és Párlatverseny.
Akkor sem feledkedztünk meg rólad, amikor a ginek felé fordult az érdeklődésünk. Évszak kollekciónk őszi R2 GINjénél is együtt dolgoztunk. Meg is lett az eredménye. A Vince Magazin nagy magyarországi gintesztjén újra lenyűgözted a szakértő zsűrit.
Ígérjük, hogy bármi újba kezdünk, a jövőben is először mindig hozzád fordulunk.
Baráti üdvözlettel
A Réti Pálinkaház csapata
Réti Gasztromagazin
Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin
Témáink:
- Italkultúra
- Koktélok
- Cefrézés, gyümölcsök
- Termékbemutató
- Közösség, programok
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11
Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...
A gin története: A GIN őrület nyomában
A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...
Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!
A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...
Borkóstoló, borvacsora után rum, pálinka és gin kóstoló vacsora is
Hasznos tudnivalók az italkóstoló vacsorákról A tartalomból: Mit kapsz egy italkóstoló vacsorán? Felkészülés a vacsorára Az étel-ital párosítások születése A menüsor Mire számíthatsz a borvacsorán, italvacsorán? Mit tanulhatsz a borkóstolón, italkóstolón?...