+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

Árpádközpont

Kedves Olivér!

Szeretnénk köszönetet mondani azért, hogy vagy nekünk.

Születésed nemcsak édesapádnak és édesanyádnak köszönheted, mint az emberek általában. Bohn József nélkül ma senki sem ismerne téged. A nagykikindai születésű, sváb Bohn bécsi, párizsi majd nottinghami tanulmányai után Szegedet választotta otthonául. Kezdetben vendéglőt vezetett, majd továbblépett. Árpádközpontban (a mai Üllés településen, Szegedtől észak-nyugatra) megalapította a Bohn-gazdaságot, ahol szőlészetet és veszőtelepet létesített.

Itt jött a képbe édesapád, Irsai M. József, aki egyébként Bohn veje volt. A húszas években társult be az üzletbe.

Születésed éve 1930, de először a Bohn-féle Szőlészeti Értesítő 1934-35 évi számában olvashattunk rólad.

Egyesek szerint 100 pengőt fizettél Kocsis Pál szőlőnemesítőnek a nevedért. Ne higgy nekik! Ez nem igaz. Hiszen neved első említésekor csak 4 éves voltál. Egy ennyi idős gyereknek még nincs ennyi pénze. 😊

Az igaz, hogy édesapád ismerte Kocsist, üzleti partnere volt. A megőrzött számlák alapján azonban ők ennél sokkal nagyobb tételekben szerződtek egymással.

Nem a pénznek, hanem a kölcsönös tiszteletnek és barátságnak köszönhető a neved.

Szüret Irsai Olivér

Külső és belső tulajdonságaid

Remélem tudod, hogy keverék vagy: Csabagyöngye és Pozsonyi fehér fajtákból kereszteztek. Ne szégyelld magad! A legjobb dolgok így születnek.

Amúgy meg büszke lehetsz magyarságodra. Már apád, anyád is azok voltak, az ősi-nemesi fajtából.

Nincsenek túl nagy igényeid, szívós vagy. Kicsire nőttél (a piacon nem téged választanak), de erősnek tűnsz és stabil lábakon állsz. Bőröd a naptól szép aranysárga, apró pöttyökkel. Korán érő típus vagy (augusztus 20-ára beérsz), az egyik legelső a sorban. (Főbb jellemzőid: ropogós hús, lédússág és muskotályos íz.)

Ha kinézeteddel nem is kelted fel a figyelmet, belső tulajdonságaiddal annál inkább. Igazi szívtiprónak számítasz. Sármod sok nőt elvarázsol (nemcsak a nőket 😊). Viselkedésed kissé könnyelmű. Hosszú kapcsolatokba nem bonyolódsz, az újdonság éltet. Frissen kell kiélvezni téged. Szeretsz a középpontban lenni, társaságban szinte „pezsegsz”. Nem szürkülsz a tömegbe. Az biztos, hogy téged mindenki észrevesz… és az illatod!!!

Jolly Joker Irsai Olivér

Kedvenc helyek

Szereted a jó italokat, MINDENIVÓ vagy. Jöhet a bor, a pálinka, sőt a most annyira divatos GIN is. Szereted mindet…és ők is téged.

Nemzeti érzületed napjainkban előnyödre válik. Magyarországon érzed jól magad, nem akarsz külföldre települni. Annak ellenére sem, hogy a családi birtokot 1951-ben „önkéntesen” fel kellett ajánlanod a helyi erdőgazdaságnak. Apád ugyan borásznak szánt, de a népi demokráciának köszönhetően munkaszolgálatos katona, később autószerelő lett belőled.

Szegeden születtél, de számos magyarországi borvidéken megfordultál már.

Kunság, Dél-Balaton, Mátraalja, Sokoróalja, az Ászár-Neszmélyi borvidék a kedvenc helyeid közé tartozik.

Szerintünk mégis a Pannonhalmi régió a legkedvesebb a szívednek. Ez a vidék nagyon jó hatással van rád, itt teljesen „kivirágzol”. Szinte ragyogsz!

Irsai pálinkának vagy ginnek

Barátságunk

Pálinkaházunk sokat köszönhet neked.

Barátságunk 2014-re nyúlik vissza. Te voltál az első saját készítésű pálinkánk. És legnagyobb meglepetésünkre a következő évben együtt hódítottuk meg Győr városát: te lettél Győr Város Pálinkája a Győri Pálinkafesztiválon. 2014-es évjáratoddal mindenhol diadalmaskodtunk, ahol versenybe szálltunk. Ilyen volt a Kárpát-Medencei  Pálinka- és Párlatverseny vagy a Magyarországon legnépszerűbb Quintessence Pálinka- és Párlatverseny.

Akkor sem feledkedztünk meg rólad, amikor a ginek felé fordult az érdeklődésünk. Évszak kollekciónk őszi R2 GINjénél is együtt dolgoztunk. Meg is lett az eredménye. A Vince Magazin nagy magyarországi gintesztjén újra lenyűgözted a szakértő zsűrit.

Ígérjük, hogy bármi újba kezdünk, a jövőben is először mindig hozzád fordulunk.

Baráti üdvözlettel

A Réti Pálinkaház csapata

Réti Gasztromagazin

Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin

Témáink:

 • Italkultúra
 • Koktélok
 • Cefrézés, gyümölcsök
 • Termékbemutató
 • Közösség, programok
Igen, érdekel!

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

 • R2 GIN

  R2 GIN 40% 500ml (fél liter) – ŐSZ

  9.300 Ft (bruttó)
 • Irsai Olivér szőlőpálinka 500ml

  Irsai Olivér szőlőpálinka 40% 500ml (fél liter)

  9.900 Ft (bruttó)
 • Cserszegi fűszeres törkölypálinka

  Cserszegi fűszeres törkölypálinka 40% 500ml (fél liter)

  8.000 Ft (bruttó)
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11

Osztrák gint készítettünk – GIN TH11

  Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...

A gin története: A GIN őrület nyomában

A gin története: A GIN őrület nyomában

A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...

Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!

Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!

A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...