R4 GIN
Az évszakokat szimbolizáló gin kollekciónk utolsó tagját a forró nyári napok emlékére készítettük.
Megalkotása játék volt az ízekkel és a színekkel is.
BORDÓ. A legnőiesebb gyümölcs, a CIGÁNYMEGGY színe. A nők gyakran keresik a könnyed, hosszú italokat kisebb alkoholtartalommal. A gintonik nekik biztosan nyerő választás. Az R4 ginnél még a felhasznált gyümölccsel is szerettünk volna a kedvükbe járni, ezért a kihagyhatatlan boróka után a cigánymeggy volt az első, ami belekerült.
PIROS. Ki mondta, hogy a piros szín nem lehet férfias? Főleg, ha egy gyümölcs színéről van szó. Ez pedig mi más lehetne, mint a nyár egyik első gyümölcse, a CSERESZNYE. Ropogós frissessége maga a férfias határozottság. Íze a meggyhez képest kevésbé behízelgő, ugyanakkor sokkal édesebb. A férfiaknak a legjobbat kerestük. Így esett a választás a cseresznyék királynőjére, a germersdorfi fajtára.
VANÍLIASZÍN. Az R4 ginnél használt titkos összetevő, amit most mégis elárulunk, egy egzotikus fűszer: a vanília. De nem szokásos madagaszkári vaníliarúd, hanem egy igazán egyedi ízvilág: BOURBON VANÍLIA, az Afrika Gyöngyének tartott UGANDÁBÓL. Íze a fügére és a mazsolára emlékeztet, kellemesen meleg, vajas aromájú. Ráadásul az átlagosnál magasabb vanillintartalommal is rendelkezik, ami tökéletes desszertekhez, csokoládékhoz vagy egy különleges Ginhez. A fűszer az az alkotóelem a ginben, ami összeköti és finomhangolja az ízeket. Jelen esetben a vanília, ez az édeskés, érzéki illatú fűszer köti össze a cigánymeggyet és a cseresznyét egymással, megfűszerezve kapcsolatukat.
Gyártási technológia:
A London dry gin kategóriát képviseli, azaz német Müller típusú lepárlóberendezésünkön újradesztillált a lehető legtisztább íz elérése érdekében. Természetes növényi alkotóelemeit még a desztilláció előtt adjuk hozzá, azt követően semmilyen hozzáadott anyagot nem kap. Édesítőszert, mesterséges anyagokat nem tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
R4 Gin & tonic
Egyszerű és nagyszerű választás a szombat estére. Ha tudod, mik a választott gined fő összetevői, a legegyszerűbb, ha a gintonikba is ezeket teszed ízesítésül.
A koktélcseresznye és pár szem előzőleg likőrben áztatott meggy… ennyi az egész!
ui.: Ne felejtsd el a sok jeget és egy pici citromot vagy lime-ot az R4 Ginben található vanília édességének ellensúlyozására.
Legyen szép az estéd!
Kedvet kaptál hozzá? Rendelj belőle!
Az R4 Gint megrendelheted WEBÁRUHÁZUNKBAN!
A megrendeléseket GLS csomagküldő szolgálattal küldjük biztonságos csomagolásban, de kérhetsz GYŐRI személyes átvételt is előre leegyeztetett időpontban.
Réti Gasztromagazin
Lepárlással készült italok: Pálinka, Gin
Témáink:
- Italkultúra
- Koktélok
- Cefrézés, gyümölcsök
- Termékbemutató
- Közösség, programok
13–18 termék, összesen 20 db
-
Ágyas meggypálinka 350ml díszdobozban 2db pálinkás pohárral
9.800 Ft (bruttó) -
Vilmoskörte pálinka 40% 500ml (fél liter)
9.600 Ft (bruttó) -
Almapálinka 40% 500ml (fél liter)
8.200 Ft (bruttó) -
Díszdoboz 500ml Réti Pálinkához
500 Ft (bruttó) -
Cserszegi fűszeres törkölypálinka 40% 500ml (fél liter)
8.000 Ft (bruttó)
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11
Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...
A gin története: A GIN őrület nyomában
A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...
Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!
A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...
Borkóstoló, borvacsora után rum, pálinka és gin kóstoló vacsora is
Hasznos tudnivalók az italkóstoló vacsorákról A tartalomból: Mit kapsz egy italkóstoló vacsorán? Felkészülés a vacsorára Az étel-ital párosítások születése A menüsor Mire számíthatsz a borvacsorán, italvacsorán? Mit tanulhatsz a borkóstolón, italkóstolón?...