Melyik gyümölcsfa virága van a képen?
A gyümölcsfák közül a sárgabarack, az egyik leginkább fagyérzékeny gyümölcs az első a virágzásban. A fákon már januárban elkezdenek fejlődni a rügyek.
A gönci fajták pedig már március elején virágzásba kezdhetnek. Ezért is tehetnek bennük könnyen kárt a téli és a kora tavaszi fagyok. Amelyik virág a fagyokat túléli, hibátlan gyümölcsöt terem.
A Kárpát-medencében a nyári napsütéses órák magas száma kedvező a sárgabaracknak. Édes, zamatos ízét ennek köszönheti.
Pálinkának ajánlott fajták
Pálinkának saját tapasztalatunk alapján a következőket ajánljuk leginkább:
- Gönci magyar kajszi,
- Magyar kajszi C235
- Ceglédi óriás.
Érési idejük július eleje-közepe. Ezek tipikusan nem a boltokban kapható tökéletes kinézetű fajták. Apróbbak (mondjuk a Ceglédi óriás nem😁), puhábbak és sérülékenyebbek is az áruházi gyümölcsöknél. Cserébe viszont sokkal zamatosabbak is.
Nagymamád is biztosan ilyen gyümölcsökből készíti a híres baracklekvárját.
Réti Gasztromagazin
Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel
Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11
Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...
A gin története: A GIN őrület nyomában
A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...
Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!
A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...
Borkóstoló, borvacsora után rum, pálinka és gin kóstoló vacsora is
Hasznos tudnivalók az italkóstoló vacsorákról A tartalomból: Mit kapsz egy italkóstoló vacsorán? Felkészülés a vacsorára Az étel-ital párosítások születése A menüsor Mire számíthatsz a borvacsorán, italvacsorán? Mit tanulhatsz a borkóstolón, italkóstolón?...