+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

Van élet a pálinkán túl, de alkohol azért legyen benne

Pálinka- és ginbarátainknak feltettük a kérdést facebook és instagram oldalunkon, hogy mit isznak szívesen, ha éppen nem pálinkát. 

Megszülettek az eredmények! Köszönjük válaszaitokat!

Lássuk, mik lettek a KEDVENCEK!

Sör vagy Bor? BOR

Borivók országa. Mondták régen Magyarországra. A 2019-es KSH adatok ugyan a sört tették az első helyre 2,6 liter heti átlagos sörfogyasztással. Nálunk mégsem ő nyert. Ti MÁSOK vagytok!

A lehetséges okok:

 1. A környékünkön található borvidékek: Pannonhalmi, Soproni (de a Móri, Neszmélyi és az Etyek-Budai sincs messze). Ráadásul mostanában több itteni borászatnál történt generációváltás. A fiatalok pedig erős marketinggel népszerűsítik termékeiket.
 2. A másik lehetséges ok, hogy a Covid alatt változtak a fogyasztói szokások. A vendéglátóhelyek bezárása miatt többen pártoltak át a borra csapolt sör híján.
Élet a pálinkán kívül sör vagy bor

Gintonik vagy Pezsgő? GINTONIK

Boldogság! Nagy szerelmünk, a gintonik nyert. A gin Nyugat-Európa után Magyarországon is elindult hódító útjára. Megjelentek a magyar kézműves ginek. NEKTEK pedig egyre fontosabb, hogy olyan italt vásároljatok, amihez érzelmileg is kötődni tudtok.

Külön érdekesség, hogy a pezsgővel szemben tudott nyerni. Hiszen a gintonik nem egy készen kapott ital, ezt még el kell készíteni (szemben a pezsgővel). Igaz, a járvány alatt még erre is volt időnk. És azért az összeállítása nem is olyan nehéz. Azt látjuk, hogy nem is az éttermekben isszátok elsősorban, hanem otthonra veszitek és magatok készítitek.

Élet a pálinkán kívül alap gintonik vagy pezsgő

Whiskey vagy Rum? RUM

Ha kicsivel is, de a rum lett a győztes. Sokfelől olvasni, hogy a rum lehet az új trend a jövőben. Az eredmény nálunk is ezt mutatja. Hogyan isszátok? Ez is változik. Már nem rumkóla a nyerő. A koktélokban persze még most is sokat használnak fel belőle (főként a fehér rumból). A sötét és arany rumokat (amik éveken át érlelődnek) viszont már önmagában, szobahőmérsékleten fogyasztják. Ezek közül a minőségi italok közül az egyik legismertebb a venezuelai Diplomatico rum. Nevét egy helyi nemesről kapta, aki szenvedélyesen gyűjtötte a Karib-térség párlatait. Az utazó diplomata készletéből gyakran kínálta meg barátait.

Élet a pálinkán kívül whiskey vagy rum

Roséfröccs vagy Koktél? ROSÉFRÖCCS

Sokáig vezető pozícióban volt a koktél, de a végén mégiscsak a fröccs nyert. Hiszen a fröccs a MIÉNK. Feltalálója, a Győrhöz erősen kötődő Jedlik Ányos az első fröccsöt 1842. október 5-én készítette el néhány barátjának, amit németesen spritzernek nevezett el. Költő barátja, Vörösmarty Mihály azonban inkább a magyaros FRÖCCS nevet adta az italnak. A koktéllal szemben a fröccs egyszerűen elkészíthető és hasonlóan frissítő hatású. A hígítás hatására a bor kevésbé száll a fejünkbe. A fröccs leggyakrabban friss, száraz fehérborokból készül. A roséfröccs az utóbbi időkben lett népszerű.

A koktélokat a legtöbben még bárokban választják, ahol nem nekik kell az elkészítéssel bajlódniuk. Pedig egy kis rákészüléssel az egyszerűbb koktélok otthon is könnyen elkészíthetők. Egy baráti összejövetelen pedig egészen biztos nagy sikert lehet aratni vele.

Élet a pálinkán kívül alap roséfröccs vagy koktél

Réti Gasztromagazin

Italgasztronómia középpontban a Pálinkával és a Ginnel

Érdekességek, tudnivalók, italreceptek, ajándékötletek

Igen, érdekel!

13–18 termék, összesen 20 db

 • Ágyas meggypálinka díszdobozban 2db pálinkás pohárral

  Ágyas meggypálinka 350ml díszdobozban 2db pálinkás pohárral

  9.800 Ft (bruttó)
 • Sárgabarack pálinka díszdobozban 2db pálinkás pohárral

  Sárgabarack pálinka 350ml díszdobozban 2db pálinkás pohárral

  10.600 Ft (bruttó)
 • IMG 5237 scaled e1604591930230

  Vilmoskörte pálinka 40% 500ml (fél liter)

  9.600 Ft (bruttó)
 • Almapálinka

  Almapálinka 40% 500ml (fél liter)

  8.200 Ft (bruttó)
 • Díszdoboz 500 ml Réti Pálinkához

  Díszdoboz 500ml Réti Pálinkához

  500 Ft (bruttó)
 • Cserszegi fűszeres törkölypálinka

  Cserszegi fűszeres törkölypálinka 40% 500ml (fél liter)

  8.000 Ft (bruttó)
Osztrák gint készítettünk – GIN TH11

Osztrák gint készítettünk – GIN TH11

  Hogy is van ez?Nyitottnak lenni Mindenre nyitottak vagyunk: ha szimpatikus a partner, jó az ötlet és azonosulni tudunk az értékrendjével. Mostanában egyre több olyan dologba belevágunk, amit régen elképzelhetetlennek tartottunk volna. Tényleg igaz az, hogy az...

A gin története: A GIN őrület nyomában

A gin története: A GIN őrület nyomában

A tartalomból: Miért kezdtünk gint mi is gint főzni? A gin története: az első lépések Genever: a holland bátorság Ginforradalom Angliában Gin: holland vagy angol? A gin végnapjai Feltámadás Gintonik A Martini és James Bond Kézműves ginek, új ízek Magyarország és a...

Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!

Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!

A tartalomból: Ízérzékenység kategóriái Nők illat- és ízérzékenysége Profi kóstolók Olvasási idő: 2 perc Ízérzékenység kategóriái Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni: "nem-ízlelők" átlagosok rendkívüli érzékelők Ezenkívül a nemek...