+36 30 300 1129

iroda@retipalinkahaz.hu

Ízérzékenység kategóriái

Az embereket ízérzékenység szempontjából három kategóriába lehet sorolni:

  1. „nem-ízlelők”
  2. átlagosok
  3. rendkívüli érzékelők

Ezenkívül a nemek érzékelése között is jelentős eltérések vannak.

A rendkívüli érzékelők, ún. szuperkóstolók a nők nagyobb százalékát érintik.

Ízek felismerése

Ízérzékenység:

Te melyik kategóriába tartozol?

Nők illat- és ízérzékenysége

A kutatások azt mutatják, hogy a fogamzóképes korú nők érzékenyebbek egy-egy illatra. Az adott illat felismeréséhez kevesebb gyakorlásra van szükségük.

A nőknél a hormonok és a figyelem együtt dolgoznak. Figyelmüket jobban tudják az adott illatra összpontosítani.

A kor, egészen pontosan a fogamzóképesség megléte is kulcsfontosságú tényező az ízérzékelés szempontjából. Ez azért van így, mert az anyai ösztönben a védelmező funkció nagyon erős.

  • Ezért is tudják az anyák könnyebben megállapítani például, ha egy étel romlott.
  • Egy anya azt is sokkal gyorsabban kiszúrja például, ha egy bor dugós.

A nők az illatokon keresztül is képesek kötődést kialakítani. Egy anya képes arra is, hogy akár egy nagyobb csoportból is felismerje saját kisbabája illatát.

A kutatók úgy vélik, hogy ez az érzékenység ételre, italra egyaránt átvihető.

Nőnap alkalmából: Legyél te is szuperkóstoló!

Nőnap alkalmából:

Legyél te is szuperkóstoló!

Profi kóstolók

Amerikában a kóstolást profi szinten tanulók (ételkóstolók, sommelier-k, versenybírák) között is azt tapasztalták, hogy a nők gyorsabban tanulnak, szenzoros emlékezetük gyorsabb.

A férfiaknak ugyanazon ismeret elsajátításához több gyakorlás szükséges.

Ugyanakkor az átlagos női önbizalom alacsonyabb szintje miatt kevesebb nővel találkozhatunk a gasztronómia ezen területén.

Hölgyek!

Kóstoljatok bátran!

Keressétek a lehetőségeket a minőségi italok kóstolására és ne féljetek kimondani a véleményeteket!

Boldog kóstolással teli Nőnapot kívánunk finom Réti Párlatokkal!

1–3 termék, összesen 5 db

  • Ágyas meggy pálinka

    Ágyas meggypálinka 40% 500ml (fél liter)

    11.500 Ft (bruttó)
  • R4 GIN 500ml 600x800

    R4 GIN 40% 500ml (fél liter) – NYÁR

    9.300 Ft (bruttó)
  • R1 GIN

    R1 GIN 40% 500ml (fél liter) – TAVASZ

    9.300 Ft (bruttó)
A pálinkán túl: Koktél alapok

A pálinkán túl: Koktél alapok

A tartalomból: Koktélkészítés otthon - Kifogások A koktél szó története Koktélfajták A világ legnépszerűbb koktéljai 2021 A magyar trendek Koktél: Játék felnőtteknek Koktélkészítés otthon - Csak elkezdeni nehéz Ha veszed a bátorságot, kilépsz a komfortzónádból és a...

A tökéletes Gintonik titka

A tökéletes Gintonik titka

A tökéletes Gintonik Az ital tökéletes elkészítésének a kulcsa az előkészítésben rejlik. Fontos, hogy minden hozzávalót és szükséges eszközt készíts a kezed ügyébe. Így az összeállítás könnyen megy majd, nem kell kapkodnod. Azt szeretem a gintonikba a pálinkával...

Gin & Tonic szerelemre hangolva – Valentin napra

Gin & Tonic szerelemre hangolva – Valentin napra

Gin & Tonic szerelemre hangolva Egy pohárral itallal szeretnétek megünnepelni a Valentin napot? Hát persze, hogy a Gin & Tonic a legjobb választás. Nem kell mást tennetek, mint elkészíteni a tökéletes alap gintonikot, majd feldobni pár szerelmes hozzávalóval....

Réti

Gasztromagazin

Témáink:

  • Párlatok, szeszes italok, trendek
  • Koktélok, receptek
  • Pálinka, pálinkafőzés
  • Réti Párlatok (Pálinka, Gin, Rum)
Igen, érdekel!